Menu
 

Egils Helmanis: Latvijas ienaidnieki veidos mūsu valsts valdību Apriņķis.lv

  • Autors:  Egils Helmanis, Ogres novada domes priekšsēdētājs, NA valdes loceklis
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kad nu jau jaunievēlētā premjere Evika Siliņa freidiski pārteicās, sakot, ka daļai koalīcijas nevar uzticēties, viņai bija aptuveni 33% taisnības. Skarbā īstenība ir tā, ka patiesībā nevienam no jaunās koalīcijas nevienu amatu uzticēt nedrīkst!

Palūkosimies uz Latvijas valstiskumam īpaši bīstamo organizāciju “Progresīvie”. Mazliet iedziļinoties un saliekot kopā bildi, esmu nonācis pie pārliecības, ka šī partija ir bijušo komunistu un Krievijas ietekmes aģentu veidota, lai, izmantojot Rietumu pasaulē agresīvi producēto kreiso liberālismu un seksuālās dezorientācijas ideju, tās producētāju finanses un informatīvo atbalstu, vēl vairāk nostiprinātu savu varu Latvijā. Kas par to liecina? Faktu ir ļoti daudz, nosaukšu tikai daļu.

Pēdējās dienās plaši apspriests “Progresīvo” aizsardzības ministra kandidāts Andris Sprūds, kurš krievu medijos jūsmo par pPutina atziņām, flirtē ar Latgales autonomijas ideju, sauc Ukrainu par “projektu”, uzskata rusofiliju par labu ideju.

Nākamais redzamais kolorītais personāžs ir Kaspars Briškens. Publikai jau piemirsies skandāls, kad viņa uzraudzībā “AirBaltic” 2013. gadā piedāvāja atlaides padomju armijas svētkos, “vīriešu dienā”. Tāpat neviens Latvijas Sabiedriskā medija žurnālists nevienā no desmitiem interviju nav pajautājis, kā Briškena kungam ienāca prātā lobēt “Sukhoi” lidaparātu iegādi no Krievijas. Cik simtus miljonu ar viņa svētību no valsts saņēma “AirBaltic”, kas, manuprāt, ir bijusi klasiska valsts naudas izzagšanas shēma? Un varam tikai minēt, vai šīs personas karjerā un darījumos ar Krieviju ir nozīme faktam, ka viņa tēva vārds atrodas čekas kartotēkā.

Viena no senāk ļoti, pašlaik mazāk, redzamajām “progresistu” personām ir Ervīns Labanovskis. Arī šajā gadījumā saistībā ar šīs partijas prokrievisko un marksistisko pozīciju daiļrunīgi izskatās fakts, ka Labanovskis seniors vairāk nekā divdesmit gadus darbojies padomju propagandas laukā – ieņēmis dažādus amatus okupācijas laika televīzijas un radio redakcijās, savu karjeru noslēdzot kā Latvijas Radio Ideoloģijas un ekonomikas redakcijas vadītājs.

Antoņina Ņenaševa, kas tagad cīnās “Pprogresīvo” rindās, agrāk vadīja “Saskaņas” jauniešu organizāciju. Pilsētā runā, ka viņas ģimenē agresīva “vate” ir bieži sastopams materiāls.

Par “progresistu” vērtībām krāšņi runā arī fakts, ka viens no partijas dibinātājiem un bijušais vadītājs Roberts Putnis, acīmredzot nespēdams īstenot visas savas politiskās fantāzijas, pašlaik pievērsies sevis reklamēšanai kā geju pornogrāfisko video veidotājs un aktieris. Bijušie domubiedri izvēlējušies piezemētākas metodes un runā par “iecietību”, “visu veidu ģimenēm”…

Un kur tad vēl flirtēšana ar noziedzīgās ideoloģijas – marksisma – idejām, ar kurām šīs organizācijas dalībnieki lepojas.

Uzskaitījumu varētu turpināt vēl ilgi. Bet tas tikai apstiprinātu jau zināmo.

Esmu pārliecināts, ka ikvienam apzinīgam Latvijas pilsonim ir pienākums darīt visu, lai šī valdība, kurā atradīsies klaji valstiskuma un Satversmes vērtību ienaidnieki, beigtu savu pastāvēšanu iespējami īsākā laikā!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.