Menu
 

Aptauja Ķekavā: Kādi ir jūsu spilgtākie simtgades svētku iespaidi? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Aptauja Ķekavā: Kādi ir jūsu spilgtākie simtgades svētku iespaidi? Foto: Alvis Dadzis un Liene Ozola

Grandiozs Eiropā lielākais lāpu gājiens, svētku uguņošana, neskaitāmi koncerti un līdzpilsoņu godināšana novados – tik dažādi bija Latvijas simtgades pasākumi, kas pagājušās nedēļas nogalē risinājās Rīgā un Pierīgā. Arī aptaujāto cilvēku attieksme un svētku vērtējums ir dažāds – vienam tā ir bijusi parasta darba diena, citam sāpes mugurā nav ļāvušas baudīt svētkus pilnībā, taču vairākums cilvēku atzīst, ka svinības bija izdevušās.

Vita, auklē bērniņu
Ļoti patika koncerti Rīgā. Īpaši atmiņā palicis tas, kas notika pie Nacionālās bibliotēkas. Tur dziedāja Kaupers, un viņu varēja klausīties par brīvu.

 

Jurijs, inženieris
Uguņošanu redzēju tikai attālināti, jo cilvēku pūlī pat nemēģinājām spiesties. Pastaigājām pa Vecrīgu, tad sēdāmies pie svētku galda. Viss bija labi un kārtībā.

 

Natolijs, celtnieks
Kur gan lai es viens pats ietu! Noskatījos TV pārraides, viss bija labi un skaisti. Tā arī vienatnē man svētki pagāja.

 

Raitis, mūziķis
Svētkos pie Brīvības pieminekļa spēlēju bungas Kristapa Krievkalna orķestrī. Esmu patriots, bet todien vairāk bija darba sajūta, jo bija jākoncentrējas uz to, lai labi nospēlētu un sagādātu svētku sajūtu citiem.

 

Elza, sētniece
Sētniekiem svētkos ir daudz darba – jārūpējas, lai visur ir izkārti karogi. Tikpat svarīgi ir tos laikus novākt. Arī lapām jābūt nogrābtām. Mums viss bija kārtībā, un priekšnieks pasniedza dāvaniņas!

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.