Menu
 

Aptauja. Vai augļi un dārzeņi tirdzniecībā ir par pieejamām cenām? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Pēc piecu gadu perioda, kad PVN likme Latvijai raksturīgajiem augļiem, ogām un dārzeņiem bija samazināta līdz 5%, plānots atkal atgriezties pie 21% likmes. Jau ziņots, ka ar to nav mierā nozares pārstāvji, kas uzskata, ka tas atkal veicinās ēnu ekonomiku.

Roberts, pensionārs

Pats es dārzeņus neaudzēju, bet uzskatu, ka Latvijā audzētajiem dārzeņiem un augļiem būtu piemērojama pazeminātā nodokļa likme. Pretējā gadījumā mums ir grūti konkurēt ar citu valstu ražoto produkciju, turklāt mums ir jāatbalsta mūsu pašu ekonomika un zemnieki.

Gatis, kapu strādnieks

Es neko pats neaudzēju, bet cenas veikalā ir ciešamas, tādas, ka varu atļauties kaut ko no augļiem un dārzeņiem nopirkt, ja tas ir nepieciešams. Taču domāju, ka vietējiem dārzeņiem varētu palikt 5% PVN, lai mūsu audzētājiem tiek valsts atbalsts.

Gunta, pārdevēja

Visu, ko var izaudzēt dārzā un siltumnīcā, es audzēju pati. Tie ir gan gurķi, gan tomāti, gan paprika, kāposti un kartupeļi, arī ogas un āboli – viss, kas var izaugt. Kartupeļus gan nolēmām nākamgad vairs neaudzēt, jo šogad bija ļoti daudz kaitēkļu uz tiem. Tik daudz, cik mums ziemai vajadzēs, nopirksim. Tomēr, ja veikalā redzu kaut ko lētāku, nopērku, jo zinu, cik daudz darba ir jāiegulda, lai nonāktu līdz ražai.

Elfrīda, pensionāre

Noteikti vajag dārzeņiem un augļiem ņemt nost to nodokli. Tad tie būs lētāki un  cilvēki vairāk varēs nopirkt. Arī veikalā tie tik ilgi nestāvēs un nebojāsies, ja būs lielāka aprite. Man tas būtu svarīgi, jo pati neko neaudzēju.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.