Menu
 

Aptauja. Kā, jūsuprāt, izglītības iestādēm būtu jārīkojas izteiktu draudu gadījumā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Valsts policija ir publicējusi precīzas norādes, kā rīkoties, saņemot draudu e-pastus. Pēc draudu paziņojuma saņemšanas personai, kura saņēmusi šo paziņojumu, nekavējoties jāzvana Valsts policijai uz tālruni 110. Personai jāinformē Valsts policiju par saņemtajiem draudiem, norādot iestādes vai objekta nosaukumu, adresi, savu amatu, vārdu un uzvārdu, tālruņa numuru.

Mārtiņš

Jāvēršas pie policijas, un policijai būtu šī lieta jāatrisina. Ja gadu iepriekš jau ir saņemti līdzīgi draudi, tad tas nozīmē, ka gada laikā tā lieta nav atrisināta. Turklāt visiem būtu jāzina, kā rīkoties un ko darīt šādās situācijās. Mācību iestāžu, skolu un bērnudārzu, vadītājiem būtu jāprasa no policijas atbildība.

Zane

Skaidrs, ka izglītības iestāžu vadībai ir jāreaģē uz izteiktajiem draudiem, jo, ja nu tas tiešām ir nopietni, tad taču runa ir par bērniem, viņu drošību un dzīvību! Nekad nevar zināt, kas ir padomā draudu izteicējiem. Informācija noteikti ir jāpārbauda un atbilstoši jāreaģē.

Leonora

Principā rīkoties vajadzētu policijai, turklāt jau naktī, kad draudi tika saņemti, nevis tikai tad, kad visi ir ieradušies skolās vai bērnudārzos. Un, ja nav saņemta informācija no atbildīgajām valsts iestādēm, tad izglītības iestāžu vadītājiem šie draudi ir jāuztver nopietni, jo viņu atbildībā ir bērni un jaunieši. Domāju, ka vienotu sistēmu, kā rīkoties, vajadzētu izstrādāt, taču jebkurā gadījumā katra situācija ir jāvērtē atsevišķi.

Andris

Ja tāda informācija ir saņemta, vispirms ir jāizanalizē, kas tie ir par draudiem. Ja tas ir spridzeklis skolā, tad, protams, jebkurš skolas vadītājs būs spiests reaģēt un veikt audzēkņu evakuāciju, jo neviens nevēlas riskēt ar bērnu drošību. Ļoti liela nozīme ir tam, cik viegli vai grūti skolā ir iekļūt nepiederošām personām. Domāju, ka mazā skolā to ir vieglāk nokotrolēt. 

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.