Menu
 

Aptauja. Vai vecāki ir informēti par to, kā viņu bērns pavada brīvo laiku? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Bērna uzvedība brīžos, kad viņš ir līdzās vecākiem, un brīžos, kad vecāku nav klāt, var būtiski atšķirties. Kā vecākiem saprast, ar ko nodarbojas viņu atvase, kad to neredz vecāki, un vai šī slepenā dzīve nedraud ar kādām briesmām?

INITA
Maniem pusaudžiem ir 17 un 19 gadu, un, protams, ka visam es vairs līdzi nevaru izstāvēt. Kad bērni ir mazāki, to, protams, ir daudz viekāršāk izdarīt, jo ir pilnīgi skaidrs, kur viņi ir un ar ko nodarbojas, bet lielākajiem vairs nē.

LILITA
Tagad jau vecākiem ir ļoti viegli noteikt, kur bērni atrodas, jo telefonos ir tādas izsekošanas ierīces, par ko arī visās filmās rāda. Taču, ja nopietni, tad ir svarīgi, lai vecākiem būtu saikne ar bērnu un vairāk laika tiktu pavadīts kopā ģimenē, tad arī būs pilnīgāka informācija par to, kā bērns pavada brīvo laiku.

VIJA
Man bērni mācas 6. un 10. klasē, un es varu teikt, ka ir ļoti atšķirīgi, vai tā ir meitene vai puisis. Ar meitu man vispār nav nekādu problēmu, visas viņas gaitas man ir zināmas, savukārt ar puišiem ir tā, ka vecākiem ir ļoti svarīgi viņus nodarbināt brīvajā laikā. Piemēram, mans dēls nodarbojas ar basketbolu, un viņam neatliek laika muļķībām.

DACE

Es teiktu, ka ir dažādi vecāki un dažādas ģimenes, bet ir ļoti svarīgi, lai saikne un kontakts ar bērnu veidotos jau no mazām dienām, sākot jau no bērnudārza vecuma. Ja nav uzticēšanās un sapratnes, tad pieaugot bērni arvien vairāk atsvešināsies no vecākiem, kuri ir atbildīgi par to, ko bērns dara, tostarp brīvajā laikā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.