Menu
 

Aptauja. Vai ikdienā aizdomājaties par Latvijas valsti un tās vērtībām? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - www.president.lv un Liene Ozola Foto - www.president.lv un Liene Ozola

Novembris Latvijā ir Patriotu mēnesis. Laiks, kad atceramies notikumus, kas palīdzēja Latvijai iegūt un nostiprināt neatkarību. Laiks, kad svinam savu piederību Latvijai. Laiks, kas rosina aizdomāties par to, kas ir mana Latvija. Kam es jūtos pateicīgs par to, ka mums ir sava valsts? Kas Latvijai ir svarīgs šodien, un ko es varu darīt, lai arī pēc desmit un divdesmit gadiem Latvija joprojām būtu mūsu mīļās mājas?

RAIVIS
Aizdomājos gan, jo mans ikdienas darbs ir saistīts ar patrotiskām lietām. Esmu karavīrs. Un, lai Latvijas valsts vērtības nodotu nākamajām paaudzēm, uzskatu, ka svarīgi ir svinēt svētkus kopīgi, stāstīt bērniem par vēsturi – gan Latvijas, gan arī plašāk, jo bez vēstures mums nav nākotnes.

ANETE
Man ir svarīgi, ka mēs svinam valsts svētkus kopīgi, tostarp Lāčplēša dienu. Tāpat daudz esam bijuši muzejos un pasākumos, kuros stāsta par Latviju, par tās veidošanos un vēsturi. Skolā arī uzzinām gan par kariem, gan citiem mūsu valstij nozīmīgiem notikumiem.

 

VIKTORIJA
Es šīs vērtības nododu jaunajai paaudzei ikdienā, jo mācu skolā uzņēmējdarbību. Tas nozīmē, ka audzinu bērnos izpratni par darbošanos likuma ietvaros, un tas arī ir tieši saistīts ar patriotismu. Lai mēs ievērojam ikdienā likumus, maksājam nodokļus un audzinām arī likumpaklausīgu jauno paaudzi.

 

JĀNIS
Tā tam ir jābūt, ka ikdienā domājam par mūsu Latviju. Kā gan citādi, ja dzīvojam savā valstī! Man bērni gan šobrīd dzīvo ārpus Latvijas, taču uzskatu, ka viņiem un arī mums ir ļoti svarīgi kopt un zināt savu valodu, kā arī saglabāt ciešu saikni ar Latviju.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.