Menu
 

Aptauja. Kāds, jūsuprāt, ir sabiedrībai labākais ģimenes modelis? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Saeimas vairākums ceturtdien konceptuāli nolēma atbalstīt tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres virzīto likumprojektu pakotni, ar kuru Latvijā plānots ieviest jaunu tiesību institūtu – partnerību. Galīgajā lasījumā parlaments par visiem astoņiem likumprojektiem varētu lemt 9.novembrī. Lai gan tiek uzsvērts, ka partnerību varēs reģistrēt divas pilngadīgas personas, tomēr ir skaidrs, ka šis jaunais laulības paveids radīts speciāli homoseksuāliem pāriem.

Andis

Sabiedrībai vislabākais modelis ir normāla ģimene – vīrs, sieva un bērni. Tas dod stabilitāti visai sabiedrībai. Bet realitātē ir visādi. Laulība ir uz ilgu laiku, taču individuāli katrs var izlemt, vai vēlas šādas ilgtermiņa attiecības.

Zane

Vislabākais ģimenes modelis ir tradicionālā laulība, ko slēdz vīrietis un sieviete. Tas šķiet kaut kā dabiski, un tā vienmēr ir bijis, tāpēc citādāku nemaz nevaru iedomāties. Bērniem tā noteikti ir vislabākā vide. Protams, ir ģimenes, kur notiek nelāgas lietas, taču, ja viss ir normāli, tad es esmu par tradicionālu ģimeni.

Biruta

Tikai laulība, jo tas ir ļoti labi – dzīvot laulībā. Ja nav laulības saišu, tad kas tu esi tam otram un kas viņš ir tev? Nekas. Un ja vēl ir bērni pa vidu, tad tas ir pavisam greizi.

Diāna

Laulība. Jo tad ir daudz vairāk noteiktības, stabilitātes un galvenais atbildības. Ja vīrietis atsakās apprecēt sievieti, ar kuru dzīvo kopā, tas nozīmē, ka viņš nav gatavs uzņemties atbildību par šo sievieti un cer atrast labāku partneri.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.