Menu
 

Aptauja. Kā vēl varam palīdzēt Ukrainai gan katrs individuāli, gan kā valsts? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - LETA un Liene Ozola Foto - LETA un Liene Ozola

Gatavojoties starptautiskajam pārtikas drošības samitam 25. novembrī, Ukraina ir aicinājusi valstis turpināt atbalstīt programmu "Grain from Ukraine". Iepriekš programmā iemaksātie līdzekļi ir izmantoti, lai finansētu kopumā 170 000 tonnas Ukrainas graudu nogādāšanu ar sešiem kuģiem uz Somāliju, Etiopiju, Keniju un Jemenu. Ar nākamajām piegādēm Ukrainas puse plāno paplašināt saņēmēju valstu loku. Latvija no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" iniciatīvai "Grain from Ukraine" plāno atvēlēt 50 000 eiro.

JĀNIS
Jāpalīdz ir noteikti, citādi karš būs pie mums, jo Krievija, sajutusi uzvaras garšu, neapstāsies pie Ukrainas robežas. Individuāli katrs var palīdzēt tik, cik daudz var un grib ziedot.

PĒTERIS
Latvijai ir jāpalīdz Ukrainai ar ieročiem. Ukraiņiem ir nepieciešama militāra palīdzība, jo viņi šobrīd karo par visiem. Domāju, ka vajag turpināt uz Ukrainu sūtīt dzērājšoferiem atņemtās automašīnas, jo arī tās ukraiņiem ir nepieciešamas.

AGNESE
Individuāli katrs varam vairāk sniegt nepieciešamo atbalstu humāniem mērķiem – piemēram, apģērbu, higiēnas preces, medikamentus. Savukārt valsts var palīdzēt ar kara bēgļu izmitināšanu un darbavietu atrašanu.

JURIS
Jāpalīdz ir noteikti. Ir jāturpina ziedojumu vākšana, kā tas ir bijis līdz šim. Jāziedo tik daudz, cik katrs var atļauties. Taču ļoti svarīgi ir arī morāli atbalstīt Ukrainas valsti, karavīrus, jo arī viņiem iestājas nogurums no ilgstošas karadarbības.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.