Menu
 

Vai jūsu ģimenē ir vai ir bijis kāds karavīrs? Ko zināt par viņa gaitām? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Lāčplēša diena kalendārā noteikta kā atceres diena – Latvijas brīvības cīnītāju piemiņas diena. Šis datums ir simbolisks, jo raksturo brīdi, kad sabiedrība apvienojās un smagās cīņās uzvarēja labi bruņotu, skaitliski pārāku ienaidnieku. 11. novembrī tiek pieminēti karavīri, kas izšķirošajā brīdī labprātīgi ziedoja savas dzīvības Latvijas valsts pastāvēšanas labā.

Atvars

Ļoti maz zinu, tikai to, ka mans vecvectēvs Jānis Krauklis bija partizāns. Viņš bija no Engures puses un ir apglabāts Bērzciema kapos. Viņš bija viens no pretošanās kustības dalībniekiem, bet vairāk par viņa gaitām zinātu mana mamma.

Līga

Vēsturiski, protams, ir bijuši, bet arī šobrīd mani divi tuvākie radinieki – mani brālēni – dien profesionālajā Latvijas armijā. Pakāpes es nezinu, bet tas notiek ilgus gadus, jo viņi jau astoņpadsmit gadu vecumā izvēlējās dienestu armijā kā savu profesiju. Cik zinu, šobrīd viņi ir pasniedzēji un instruktori jaunajiem karavīriem.

Markijans

Esmu bijis armijā, bet karot gan nav nācies. Esmu politiski represētais, jo kā bērns es tiku izsūtīts uz Sibīriju. Atgriežoties dienēju padomju armijā raķešu daļā. Tolaik mūs gribēja sūtīt karot uz Kubu, taču mani neaizsūtīja, jo es izpļāpājos, ka varētu no turienes aizmukt uz Ameriku.

Andris

Mans onkulis bija latviešu strēlnieks, un manas māsas dēls šobrīd ir karavīrs Latvijas armijā. Viņš dienē jau ilgus gadus, bet sāka viņš kā zemessargs. Viņš ir pabeidzis koledžu un dienestu armijā ir izvēlējies par savu profesiju.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.