Menu
 

Naktī prognozē vētru; "Sadales tīkls" atgādina par drošību elektrotīkla tuvumā

  • Autors:  "Sadales tīkls"
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozēm valsts teritoriju trešdien, 22. novembra, vakarā sasniegs vētras stipruma vējš un spēcīga snigšana, iespējama arī apledojuma veidošanās. Rietumu un centrālajos rajonos vējš varētu sasniegt spēku 20-24 m/s, bet piekrastes rajonos 25-28 m/s. Piekrastē vējš varētu pierimt 23. novembra rīta pusē, savukārt centrālajos un rietumu rajonos – tikai ceturtdienas vakarpusē.

Šādos laikapstākļos iespējami elektroapgādes traucējumi, tāpēc AS "Sadales tīkls" strādās paaugstinātas operatīvās gatavības režīmā. Iedzīvotāji aicināti neaizmirst par personīgo drošību un būt uzmanīgiem gaisvadu līniju un citu elektroapgādes objektu tuvumā. Elektroapgādes pārtraukumus iespējams pieteikt digitāli uzņēmuma mājaslapā.

Stiprā vēja, sniega svara un apledojuma rezultātā var lūzt koki un zari, bojājot elektrolīnijas. Lai elektroenerģijas piegādes traucējumi nepārsteigtu nesagatavotus, "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus parūpēties par kabatas lukturīšiem un laikus uzlādētiem akumulatoriem mobilajiem telefoniem, datoriem un citām nepieciešamajām viedierīcēm.

Elektroapgādes pārtraukumu gadījumā aktuālajai situācijai elektrotīklā iedzīvotāji aicināti sekot līdzi uzņēmuma mājaslapā  pieejamā digitālajā atslēgumu kartē, kur apkopota informācija par jau reģistrētajiem elektrotīkla bojājumiem. Arī bojājumus iedzīvotāji aicināti pieteikt mājaslapā, sadaļā "Pieteikt bojājumu". Konkrētajā rīkā, kas pieejams gan datorā, gan viedierīcēs, iespējams pievienot arī bojājuma vietas koordinātes, kas ļoti palīdz identificēt bojājuma vietu.

Savukārt, kļūstot par liecinieku bojājumam, kas var apdraudēt dzīvību – piemēram, pārrauts, dzirksteļojošs vads, nedrīkst tuvoties notikuma vietai, bet nekavējoties jāzvana uz numuru 112 vai "Sadales tīkla" bezmaksas diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.