Menu
 

7. decembrī sāksies parakstu vākšana Apriņķis.lv

  • Autors:  Rīgas Apriņķa Avīze
Ilustrācija - Agris Liepiņš Ilustrācija - Agris Liepiņš

Saeimas vairākums 9. novembrī galīgajā lasījumā pieņēma tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres virzīto likumprojektu pakotni, ar kuru Latvijā no nākamā gada vidus paredzēts ieviest jaunu tiesību institūtu – partnerību, kas būs arī veids, kā savas attiecības legalizēt viena dzimuma pāriem. Tomēr īsi pēc tam opozīcijas politiskie spēki paziņoja, ka ir savākuši 34 Saeimas deputātu parakstus, lai mēģinātu panākt referenduma ierosināšanu par minētajā likumu pakotnē esošā likuma “Grozījumi Notariāta likumā” ieviešanu.

Šajā sakarā Latvijas kristīgo konfesiju vadītāji ir izplatījuši paziņojumu, kurā atgādina, ka skatījums uz laulības un ģimenes jautājumu ir palicis  nemainīgs. Valstij ir pienākums reģistrēt, atzīt un tiesiski, sociāli un ekonomiski aizsargāt tikai viena veida pāru savienību – laulību starp sievieti un vīrieti. Šī ir vienīgā savienība, kurā dzimušie un augušie bērni pilnā mērā bauda vecāku rūpju un mīlestības augļus, turklāt saņem tos ne tikai no katra vecāka, bet arī no laulāto vecāku savstarpējā uzticībā, padevībā un devībā balstītajām attiecībām.

Centrālā vēlēšanu komisija ir paziņojusi, ka parakstu vākšana par apturētā likuma “Grozījumi Notariāta likumā” atcelšanu sāksies 7. decembrī un ilgs līdz 5. janvārim.

Parakstu vākšana par likuma “Grozījumi Notariāta likumā” atcelšanu notiks īpašās parakstu vākšanas vietās, kuras noteiks katras pašvaldības dome savā teritorijā līdz 4. decembrim. Informācija par pašvaldību noteiktajām parakstu vākšanas vietām būs pieejama arī Centrālās vēlēšanu komisijas vietnē.

Kad un kā varēs parakstīties?

  • Parakstīties varēs TIKAI klātienē balsošanas iecirkņos visā Latvijā!
  • Parakstīties varēs tikai 30 dienas – no 7. decembra līdz 5. janvārim!
  • Mēneša laikā būs jāsavāc nepilni 155 000 parakstu referenduma ierosināšanai par apturētā likuma “Grozījumi Notariāta likumā” atcelšanu.
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.