Menu
 

Trešdaļa Latvijas iedzīvotāju dzīvo ar sajūtu, ka nepaspēj paveikt visu vajadzīgo; visvairāk tādu ir Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Uz jautājumu “Cik bieži jums rodas sajūta, ka jūs “nepaspējat dzīvot” – paveikt, piedzīvot, izjust visu iespējamo?” 31% iedzīvotāju sacījis, ka viņi šādi jūtas atsevišķos dzīves periodos, 20% – vairākas reizes nedēļā, bet gandrīz piektā daļa (16%) katru dienu, liecina “Mēness aptiekas” un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktās aptaujas dati.

“Nepaspēj dzīvot” atsevišķos dzīves periodos 35% sieviešu un 28% vīriešu. Turklāt, jo vecāka aptaujāto iedzīvotāju grupa, jo šāda sajūta vērojama vairāk – piemēram, 60-74 gadu vecumā šādi jūtas 41% respondentu, 50-59 gadu vecumā 38%, 40-49 gadu vecumā 38%, 30-39 gadu vecumā 27%, bet 18-29 gadu vecumā tikai 16%.

Reģionos periodiski sajūtas, ka “nepaspēj dzīvot” visvairāk ir Pierīgas iedzīvotājiem (35%), tikpat Zemgales iedzīvotājiem un 33% Vidzemes iedzīvotāju.

Uz jautājumu “Cik bieži jums rodas sajūta, ka jūs “nepaspējat dzīvot” – paveikt, piedzīvot, izjust visu iespējamo?” 20% atbildējuši, ka šādi jūtas vairākas reizes nedēļā. Visvairāk (35%) tā atbildējuši respondenti vecumā no 18 līdz 29 gadiem, bet vecākā paaudze vecumā no 60 līdz 74 gadiem tikai 11%. Šī atbilde populārākā bija starp Zemgales iedzīvotājiem – 25% sacījuši, ka vairākas reizes nedēļā jūtas, ka “nepaspēj dzīvot”.

16% aptaujas dalībnieku – vienlīdz daudz sievietēm un vīriešiem – katra diena ir tāda, kas liek domāt – viņi nepagūst tajā paveikt, piedzīvot, izjust visu iespējamo. Raksturīgāka šī sajūta ir iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 39 gadiem un Kurzemē dzīvojošajiem, vismazāk – vecumā no 60 līdz 74 gadiem, kā arī Zemgalē un Vidzemē dzīvojošajiem.

Vēl 11% aptaujā atbildējuši, ka, viņuprāt, sajūta, ka “nepaspēj dzīvot” mēdz būt reizi mēnesī vai pat retāk, 15% respondentu bijis grūti pateikt, bet nekad šādas sajūtas nav 8% Latvijas iedzīvotāju.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.