Menu
 

Aptauja. Ko jums nozīmē Raimonda Paula mūzika, un kura ir jūsu mīļākā dziesma? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Šodien Maestro Raimonds Pauls svin savu astoņdesmit astoto dzimšanas dienu. Viņš ir mūzikas autors vairākiem mūzikliem, trim baleta izrādēm, vairāk nekā piecdesmit filmām (“Vella kalpi”, “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, “Dāvana vientuļai sievietei”, “Teātris”, “Ilgais ceļš kāpās” u.c.), kā arī daudzām teātra izrādēm. Paula dziesmas vienpadsmit reižu ir uzvarējušas savulaik populārajā ”Mikrofona” dziesmu aptaujā.

Jānis no Ogres

Visas ir mīļas! Kad tik kaut kur dzirdu Paula dziesmas, visas klausos. Man tās liriskās kompozīcijas vairāk patīk nekā tagadējās dziesmas, kurās tiek malts un malts viens vārds.

Miervaldis no Lielvārdes

Mīļas ir visas Paula dziesmas, īpaši jau vecās, kas ir labi pazīstamas. Tās, kuras esmu klausījies visu bērnību un jaunību. Maestro mūzika nav iedomājama bez leģendārajiem izpildītājiem – Margaritas Vilcānes un Ojāra Grīnberga, kā arī Noras Bumbieres un Viktora Lapčenoka.

Viktorija no Rīgas

Tā speciāli mēs, jaunieši, Raimonda Paula mūziku neklausāmies, taču zinām, ka viņš ir slavens komponists un zinām arī, ka viņam ir nozīmīga jubileja. Bet nav arī tā, ka es nebūtu dzirdējusi viņa komponētās dziesmas. Esmu tās dzirdējusi radio un arī tad, kad vecāki klausās viņa mūziku.

Evija no Ogres

“Dāvāja Māriņa” ir man mīļākā Raimonda Paula dziesma. Man ļoti patīk viņa mūzika, īpaši daudz to klausos tagad, kad var pilnus koncertus dzirdēt kanālā “YouTube”, piemēram, brīnišķīgo Paula Ziemassvētku koncertu kopā ar Daumantu Kalniņu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.