Menu
 

Aptauja. Kāda, jūsuprāt, ir skolu nozīme laukos? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša aicinājusi pašvaldības nekavēties ar lēmumu pieņemšanu par izglītības iestāžu reorganizāciju, savukārt Saeimas opozīcijas deputāti lūdz skaidrot iecerēto skolu tīkla optimizācijas procesu. Vairākos novados iedzīvotāji un pedagogi pauduši neapmierinātību ar iespējamu skolu slēgšanu.

Gaļina

Vecākiem būtu ļoti sarežģīti, ja bērni mācītos tālu no mājām. Būtu daudz grūtāk sekot līdzi viņu gaitām. Domāju, īpaši būtiski tas ir pusaudžu vecākiem, jo tajā vecumā bērniem ir vajadzīga vecāku klātbūtne un kontrole. Bērniem ir jābūt kopā ar vecākiem.

Beāte

Ja slēdz mazās skolas, noteikti vajadzētu kompensēt transporta izmaksas uz tālākām skolām, bet, cik zinu, nemaz tik labi ar sabiedrisko transportu nav, tas tik bieži nekursē attālākos lauku rajonos. Un skolotājiem tad noteikti vajadzētu piedāvāt kādu citu darbavietu.

Madara

Es esmu pret to, ka skolas slēdz. Es saprotu, ka ir jādomā, kā visu finansiāli sabalansēt, bet noteikti var atrast risinājumu. Slēdzot skolas, pašvaldībām tāpat būs izdevumi, jo jānodrošina transports, turklāt – vai lielās skolas spēs uzņemt visus skolēnus no rajoniem? Es nedomāju, ka visu vajadzētu koncentrēt tikai lielajās pilsētās.

Kristers

Nevajag slēgt mazās skolas. Kāda jēga no tā? Ja nebūs izdevumi pašvaldībai, būs lielāki izdevumi vecākiem, lai bērnus varētu aizvest uz tālāku skolu. Īpaši problemātiski tas būtu ar mazākiem bērniem.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.