Menu
 

Aptauja. Vai jums ir saprotamas lauksaimnieku protesta prasības? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Nacionālā līmenī lauksaimnieku prasības ir izpildītas, tāpēc tālākiem protestiem Rīgā nevajadzētu būt, atzinis zemkopības ministrs Armands Krauze. Vienlaikus viņš neizslēdz, ka iemesls lauksaimnieku tālākiem protestiem varētu būt solidarizēšanās ar citiem Eiropas lauksaimniekiem prasībās pret Eiropas birokrātiju.

Brigita

Viņi cīnās par savu biznesu un savu labklājību. Ir skaidrs, ka lauksaimniekiem šajā ziņā ir problēmas, un viņi pareizi dara, ka cīnās par savām interesēm.

Aivars

Lauksaimnieki cīnās par birokrātijas mazināšanu, lai nebūtu pa tukšo tie papīri jāsmērē. Tas ir galvenais. Protams, vēl arī par samazināto 5% PVN likmi vietējiem augļiem un dārzeņiem, kā arī pret Krievijas graudu importu. Manuprāt, ļoti trāpīgs bija sauklis uz viena no traktoriem – “Pildspalvai lielāks nobraukums nekā traktoram”.

Rita

Cilvēki cīnās par savu nozari un savām tiesībām. Ja reiz viņi ir izgājuši ielās, tas nozīmē, ka mērs ir pilns. Mūsu lauksaimnieki gan nav tik radikāli kā protestējošie Eiropā, bet arī viņi cīnās par sevi, un, domāju, lielākā daļa cilvēku viņus atbalsta. Cerams, ka viņiem izdosies panākt savu, ne tā kā skolotājiem.

Lauris

Tā ļoti neesmu iedziļinājies, bet pieļauju, ka galvenais protestu iemesls ir par pazemināto 5% PVN likmi vietējās izcelsmes lauksaimniecības un pārtikas produktiem. Es viņus atbalstu. Lai tik darbojas!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.