Menu
 

Aptauja. Vai esat sācis izvēlēties Eiroparlamenta deputātus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiek reizi piecos gados pavasarī vai vasaras sākumā. Šogad tās notiks 8. jūnijā. Šajās vēlēšanās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura Eiropas Parlamentā jāievēlē deviņi deputāti.

Maija

Neesmu vēl sākusi domāt, par ko balsot. Kad vēlēšanu laiks nāks tuvāk, sākšu izvērtēt partiju piedāvājumus – ko tās sola un ko iepriekš ir izdarījušas. Protams, arī partiju līderi ir ļoti svarīga pozīcija. To visu saliekot kopā un apsverot, tad arī izdarīšu izvēli.

Santa

Es paļaujos uz vīra ieteikumiem. Viņš visam politikā notiekošajam seko līdzi un ir iedziļinājies, tāpēc to visu labāk zina. Klausoties ziņas, parasti mums ar vīru domas sakrīt. Bet domāju, ka galavārdā par izvēli vēlēšanās es tomēr konsultēšos ar vīru.

Voldemārs

Mana izvēle, par ko balsot, droši vien būs spontāna, jo pagaidām vēl neesmu izvēlējies. Balsot par kādu no deputātu kandidātiem jāiet laikam būs, bet pirms tam būs jāpaklausās radio, jāplasa avīzes, lai zinātu, kura ir piemērotākā partija, par kuru balsot, jo tieši partijas piederība man būs izšķiroša.

Inga

Domāt esmu jau sākusi, bet, tā kā neesmu tuvu politikai, vairāk mēģinu uzticēties plašsaziņas līdzekļu sniegtajai informācijai un sekot līdzi diskusijām televīzijā un presē. Protams, arī ģimens lokā aprunājos, bet domāju, ka šobrīd notiekošais pasaulē mums liek būt īpaši piesardzīgiem. Tas varbūt pat ir labi, jo attur mūs no pārsteidzīgām izvēlēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.