Menu
 

Aptauja. Vai izmantojat iespēju atgūt pārmaksātos nodokļus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

No 1. marta gada ienākumu deklarāciju par 2023. gadu brīvprātīgi var iesniegt nodokļa pārmaksas atgūšanai par attaisnotajiem izdevumiem, taču tos var deklarēt vēl trīs gadu laikā. Saimnieciskās darbības veicējiem un vēl vairāku citu ienākumu veidu guvējiem deklarācija jāiesniedz obligāti trīs četru mēnešu laikā atkarībā no ienākumu apjoma.

Aija

Jā, izmantoju to jau vairākus gadus. Manuprāt, tas nav sarežģīti, to var izdarīt katrs. Man pēdējos gados arī ir pārmaksa, bet iepriekš ir bijis arī jāpiemaksā.

Velga

Jā, viss jau ir izdarīts, un tas nebija sarežģīti. Katru gadu to daru. Tā kā šogad esmu bērna kopšanas atvaļinājumā, vienīgā atmaksa bija par pievienotajiem ārstniecības čekiem. Neliels plusiņš man sanāca.

Silvija

Nē, es to nedaru. No jums es dzirdu pirmo reizi, ka varu iesniegt čekus par iztērēto naudu ārstniecībai. Paldies Dievam, ka es daudz neslimoju, tāpēc lielas tās summas arī nebūtu. Slimnīcā neesmu bijusi, tikai pie ģimenes ārsta aizeju.

Jānis

Jā, zinu par tādu iespēju, bet līdz šim neesmu to izmantojis. Par laimi, man nav bijis daudz pie ārstiem jāiet. Savā mūžā tikai vienu reizi esmu bijis divas dienas slimnīcā, kad salauzu roku.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.