Menu
 

Aptauja. Vai esat saskāries ar nepiedienīgu vai nekorektu uzvedību darbavietā vai mācību iestādē? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Ilustrācija - pixabay.com, foto - Liene Ozola Ilustrācija - pixabay.com, foto - Liene Ozola

Valsts policija saistībā ar iespējamu seksuālu uzmākšanos Mūzikas akadēmijas studentēm ir uzsākusi kriminālprocesu un aicina atsaukties cietušos un lieciniekus. Likumsargi saņēmuši arī iesniegumu no akadēmijas rektora Guntara Prāņa. Jau ziņots, ka Latvijas Televīzijas raidījuma “Kultūršoks” rīcībā nonākušas septiņu akadēmijas studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos, tostarp pāridarītāju uzvārdi, bet tie vēl netikšot publiskoti, jo ir nepieciešams strādāt pie pierādīšanas procesa. Liecības tiks iesniegtas arī tiesībsargam.

Dagmāra

Ir nācies saskarties ar nekorektu uzvedību no skolēnu puses. Ne bieži, bet divas reizes četrdesmit gadu laikā to ir nācies piedzīvot.  No kolēģiem gan neesmu nepiedienīgu uzvedību jutusi. Protams, ir situācijas, kad cilvēks ir atnācis uz darbu sliktā omā, tad var būt nelaipna attieksme, taču tas nav jāuztver personīgi, un to visu es laižu gar ausīm. Agrāk tādu problēmu vispār nebija.

Ludmila

Nē, man nekad nav nācies saskarties ar nepiedienīgu vai rupju uzvedību darbavietā vai izglītības iestādē. Man personīgi nav tikuši adresēti kādi rupji vai aizskaroši izteikumi.

Linda

Es pati strādāju izglītības iestādē, taču savā darbavietā neesmu saskārusies ar nepiedienīgu vai  rupju uzvedību kolektīvā vai no skolas vadības puses.

Inga

Nē.  Man nav nācies pieredzēt rupju vai nepiedienīgu uzvedību. To varu teikt gan par kolēģiem, gan par saviem tiešajiem priekšniekiem. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.