Menu
 

Aptauja. Ko jūs domājat par "Vienotības" aplokšņu algu skandālu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Daina Blūma
Foto - Daina Blūma un pixabay.com Foto - Daina Blūma un pixabay.com

TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka bijušais "Vienotības" biroja darbinieks Normunds Orleāns vērsies tiesībsargājošajās iestādēs, apgalvojot, ka politiskais spēks viņam un vēl vismaz desmit biroja darbiniekiem maksājis tā sauktās aplokšņu algas. Pārbaudi šajā jautājumā veic Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, kurā vērsusies arī "Vienotība", kas stingri noliedz aplokšņu algu maksāšanu. "Vienotība" paziņojumā uzsvērusi, ka Orleāna pārmetumi par aplokšņu algu maksāšanu "ir izdomāti ar mērķi nomelnot partiju".

Marta, juriste, bērna kopšanas atvaļinājumā

Par skandālu esmu dzirdējusi. Bet ir jāatceras, ka tuvojas Eiropas Parlamenta vēlēšanas, un tas bija sagaidāms, ka būs kāds skandāls. Par to, vai bijusi aplokšņu algu maksāšana vai ne, neko nevaru komentēt, jo nav objektīvu ziņu, ko varētu izvērtēt.

Katrīna, bērna kopšanas atvaļinājumā

Par partijas aplokšņu skandālu nezināšu, bet uzskatu, ka aplokšņu algas Latvijā ir, tā diemžēl notiek. Protams, ka es neatbalstu šādu praksi, bet ir skaidrs, kāpēc cilvēki un organizācijas tā dara. Viņi vienkārši apiet mūsu valsts nodokļu sistēmu.

Agnese, ekonomiste

Aplokšņu algu maksāšanu, es, protams, neatbalstu, jo mums ir jādomā, kā finansēt to profesiju pārstāvjus, kuri strādā sabiedrības labā, piemēram, pedagogus un ārstus. Un ir jāsaprot, ka valstij nodokļu iemaksas ir nepieciešamas, lai mēs varētu attīstīties arī turpmāk, lai valsts vispār varētu pastāvēt.

Armands, students

Šis ir ļoti nopietns skandāls, ko ir nepieciešams izmeklēt. Prieks, ka vismaz kaut kas tiek darīts lietas labā, jo tas tiešām ir ļoti būtiski. Svarīgākais ir tas, ka šim skandālam ir pievērsta uzmanība un tas tiek apspriests un izmeklēts plašāk, tas netiek uztverts kaut kādā baumu līmenī. Nodokļu nemaksāšana atspoguļosies vēlāk, kad būs vajadzīga pensija, tad aploksnēs izmaksātās algas atspēlēsies. Es teiktu, ka ir labāk tagad samaksāt nodokļus un pēc tam saņemt nākotnes atlīdzības no valsts pilnā apmērā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.