Menu
 

Aptauja. Kā svinēsiet Lieldienas? Apriņķis.lv

  • Autors:  Līga Lūse
Foto - Līga Lūse un arhīvs Foto - Līga Lūse un arhīvs

Iedzīvotājiem vaicājām, kā viņi plāno svinēt Lieldienas.

Monta

Šogad ar ģimeni brauksim uz Ventspili pie vecākiem. Tur krāsosim olas un pavadīsim laiku kopā visa ģimene. Kā jau svētkos, galdā būs īpaši ēdieni, arī svētku kūka. Tāpat izdomāsim dažādas aktivitātes bērniem, piemēram, paslēpsim krāsotas olas vai iesim uz Ventspils Brīvdabas muzeju, kur varēs ripināt olas.

Pēteris

Svētkus, kā parasti, svinēsim mājās, pavadīsim laiku kopā ar ģimeni. Krāsosim olas un rīkosim olu kaujas. Protams, arī šūposimies. Šūpošanās man no Lieldienu tradīcijām patīk visvairāk, jo ticu, ka tas pasargās no odu košanas vasarā. Vairāk piekopjam senlatviešu tradīcijas – kā agrākos laikos. Ģimenē arī sacenšamies, kurš uzvarēs olu ripināšanā.

Vija

Lieldienas svinēšu draugu lokā, ar krāsotām oliņām. Īpašu Lieldienu tradīciju man nav, jo man nav mazbērnu, tāpēc arī nav, kam, piemēram, paslēpt olas. Ja nu vienīgi sunītim varētu. Visvairāk man patīk pats olu krāsošanas process, jo katru reizi tās sanāk citādāk. Pati savācu lapiņas un sīpolu mizas, šogad dabūju arī sarkano kāpostu, ar ko ceru nokrāsot košas olas.

Biruta

Lieldienas svinēšu tāpat, kā vienmēr: krāsošu olas, braukšu pie bērniem un mazbērniem un slēpšu oliņas. Tās ir manas ierastās Lieldienu tradīcijas – pārsteigt mazbērnus, slēpjot olas, kamēr viņi vēl ir maziņi un tic Lieldienu zaķim. Šad tad Lieldienās aizeju arī uz baznīcu, bet bērnus nevelku līdzi, jo katram ir sava pārliecība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.