Menu
 

Aptauja. Vai zināt par jaunajām prasībām mājdzīvnieku turēšanā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Daina Blūma
Foto - Daina Blūma un pixabay.com Foto - Daina Blūma un pixabay.com

No jūlija Latvijā suņus, kas dzimuši pēc pagājušā gada 31. augusta, būs aizliegts turēt pie ķēdes, lai nepieļautu, ka dzīvnieks visu mūžu pavada piesiets. Mājdzīvnieku labturības uzlabošanai ieviestas arī citas prasības, piemēram, būs jāreģistrē arī kaķi un mājas seski. 

Amanda, studente

Jā, es esmu dzirdējusi par jaunajām prasībām, bet nebiju par tām īpaši aizdomājusies. Manā draugu un ģimenes lokā ar izturēšanos pret mājdzīvniekiem viss ir kārtībā. Man pašai būs jāčipo kaķis, vēl mums ir divi suņi, bet tie jau ir čipoti.

Emīlija, studente

Es nezināju par jaunajām prasībām. Manuprāt, Latvijā kopumā par dzīvniekiem rūpējas labi. Uzskatu, ka tā ir katra saimnieka atbildība, kā viņš par saviem mīluļiem gādā.  Man  pašai ir kaķis, kuru tagad vajadzēs čipot.

Biruta, pensionāre

Jā, es esmu lasījusi par jauno regulējumu. Vērtējot cilvēku izturēšanos, es teiktu, ka laukos ne pārāk labi rūpējas par dzīvniekiem, jo ļoti daudzi tur suņus pie ķēdes. Es domāju, ka sunīšiem tomēr jābūt brīvībā, bet, protams, pieskatītiem.

Zigrīda, pensionāre

Jā, es zinu par jaunajām prasībām. Man ir ļoti mīļš kaķēns Mikuss, es viņu saucu par audžudēlu, un mēs par viņu ļoti labi rūpējamiem, un viņš par mums arī. Līdz šim nebija vajadzības viņu čipot, viņam jau kādi 10 gadiņi būs. Es noteikti jūtu atbildību pret mājdzīvniekiem. Par viņiem ir jārūpējas, viņi ir jāmīl. Ar viņiem ir jārunā, ar viņiem jābūt kopā, citādi dzīvnieks paliek vientuļš un pamests, bet tā nevar.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.