Menu
 

Aptauja. Vai, jūsuprāt, Latvijā valda vārda brīvība? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Ilustrācija - pixabay.com, foto - Liene Ozola Ilustrācija - pixabay.com, foto - Liene Ozola

Gribējām noskaidrot iedzīvotāju viedokli par to, vai, viņuprāt, Latvijā valda vārda brīvība.

Ināra, pensionāre

Nezinu, vai tas ir saistīts ar vārda brīvību, tomēr uzskatu, ka ir jākontrolē un jādomā, ko runāt un kādā kompānijā vai publikā. Cilvēkiem ir ļoti atšķirīgs izpratnes un zināšanu līmenis, tāpēc specifiskas lietas var droši runāt tikai to cilvēku lokā, kam ir līdzīgs zināšanu apjoms, pretējā gadījumā var sanākt pārpratumi. Piemēram, par kovida tēmu. Esmu tajā ļoti iedziļinājusies, bet paviršāki lasītāji var to nesaprat vai pārprast.

Toms, pilsētplānotājs

Ziniet, šajā sakarā prātā nāk padomju laikos populāra ebreju anekdote: “Savs viedoklis man ir, bet es tam nepiekrītu.” Man var būt savs viedoklis, kas nesakrīt ar valsts oficiālo pozīciju, tāpēc nebūtu korekti to izteikt publiski. Vienlaikus ir skaidrs, ka vārda brīvība nav arī visatļautība.

Andis, tūrisma gids, angļu valodas skolotājs

Mūsu valstī varam teikt, ko vēlamies, jo Latvija ir demokrātiska valsts. Pat tad, ja ir manāmi kādi ierobežojumi, mums ir iespēja to tiesiskā ceļā atspēkot. Domāju, ka tas lielā mērā ir Eiropas Savienības nopelns, ka esam demokrātisko un tiesisko valstu saimē, tāpēc mums ir iespēja demokrātiski paust, ko vēlamies.

Benita, apkopēja

Ja iedziļināmies apkārt notiekošajā, nākas secināt, ka nav vārda brīvības. Internets laikam ir palikusi vienīgā vieta, kur varam brīvi paust savus uzskatus, bet, tiklīdz vēlamies, piemēram, piketos vai mītiņos paust aizstāvību mazāk aizsargātajiem cilvēkiem Latvijā, tā tūlīt tiekam apklusināti.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.