Menu
 

Aptauja Rīgā: Vai Nils Ušakovs saglabās Rīgas mēra amatu līdz pilnvaru termiņa beigām 2021. gadā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Aptauja Rīgā: Vai Nils Ušakovs saglabās Rīgas mēra amatu līdz pilnvaru termiņa beigām 2021. gadā? Foto: LETA un Una Griškeviča

Viens no apjomīgākajiem korupcijas skandāliem Latvijas vēsturē – "Rīgas satiksmes" iepirkumu kukuļošana – jau parāvis līdzi arī Rīgas domes vicemēru Andri Ameriku, kurš pirmdien paziņoja par atkāpšanos no amata. Arvien skaļāka kļūst galvaspilsētas pašvaldības opozīcijas un arī sabiedrības prasība no amata atkāpties arī domes vadītājam Nilam Ušakovam. Galu galā tieši viņš ir "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētāja pārstāvis. 

Guntis, dodas uz laukiem Raunā
Lai kā man gribētos, ka Ušakova kungs izlido no krēsla un politisks lēmums par viņa un Rīgas domes atlaišanu tiek pieņemts (un tas tiks pieņemts), nepārprotami sekos tiesu darbi, un, visticamāk, viņš tiks atjaunots amatā.

 

Ilze, dzīvo Ragaciemā
Tas atkarīgs no diviem apstākļiem – cik stipri viņš ir saistīts ar "Rīgas satiksmes" shēmām un cik ļoti viņš ir nokaitinājis rīdziniekus, jo, kā zināms, vox populi, vox dei. TB/LNNK savulaik nokaitināja rīdziniekus tā, ka izlidoja no domes kā korķi. Tagad ir jautājums, ja parlaments izlems mainīt Rīgas domi, vai "Saskaņa" savāks koalīciju vai nesavāks.

 

Marija, dodas iepirkties
Es gribētu, ka nesaglabā! Bet, zinot, kā strādā mūsu politiķi, visticamāk, arī turpmāk sēdēs savā tronī.

 

Kristīne, strādā zobārstniecības nozarē
Domāju, 50 pret 50. Process būs, bet tālāk par Ministru kabinetu netiks, citādi Lembergs un Truksnis to varētu attiecināt uz sevi, bet viņi darīs visu, lai tas neaizietu tālāk. Ja gadījumā jautājums tiks līdz Saeimai, kur tiks lemts par atlaišanu, Ušakovs iesaistīs visus iespējamos advokātus, lai vismaz novilktu laiku.

 

Igors, gaida autobusu
Kāpēc lai viņš nepaliktu amatā? Man liekas, tas viss ir safabricēts. Ušakova kungs taču ir ieviesis gan "Rīdzinieka karti", gan ļauj, piemēram, pensionāriem braukt bez maksas. Lai tik strādā!

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.