Menu
 

Aptauja: Vairāk nekā puse iedzīvotāju uzskata, ka aizejošais gads Latvijai bijis tāds pats kā iepriekšējais

  • Autors:  LETA
Aptauja: Vairāk nekā puse iedzīvotāju uzskata, ka aizejošais gads Latvijai bijis tāds pats kā iepriekšējais Foto - Saeimas administrācija

Vairāk nekā puse jeb 56% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka aizejošais 2018.gads Latvijai bijis tāds pats kā iepriekšējais, liecina socioloģisko pētījumu uzņēmuma SKDS veiktās aptaujas dati.

29% respondentu aizejošo gadu novērtējuši kā labāku par iepriekšējo, savukārt 10% respondentu uzskata, ka aizvadītais gads bijis sliktāks par iepriekšējo, liecina socioloģisko aptaujas dati.

Šie vērtējumi ir ievērojami labāki nekā pagājušā gada nogalē iegūtie. Pirms gada pozitīvas atbildes sniedza par 7% mazāk iedzīvotāju - 22% respondentu 2017.gadu Latvijai vērtēja kā labāku par 2016.gadu, bet 13% to vērtēja kā sliktāku, kas ir nedaudz vairāk nekā šī gada nogalē iegūtie 10% negatīvo vērtējumu. SKDS pārstāvji norāda, ka kopumā šī gada nogalē ir iegūti pēdējā desmitgadē pozitīvākie vērtējumi.

Vēsturiski vissliktākos aizvadītā gada novērtējumus Latvijas iedzīvotāji pauda 2009.gada nogalē, kad kopumā tikai 4% iedzīvotāju 2009.gadu Latvijai vērtēja kā labāku nekā iepriekšējo, bet 79% - kā sliktāku.

Savukārt vēsturiski vislabākos aizvadītā gada novērtējumus Latvijas iedzīvotāji pauda 2003.gada nogalē, kad kopumā 35% aptaujāto uzskatīja, ka 2003.gads Latvijai ir bijis labāks par iepriekšējo, bet 13% - ka sliktāks. Tāpat ļoti pozitīvu vērtējumu saņēma 2006.gads, kad 34% iedzīvotāju uzskatīja - ka tas ir bijis labāks, bet 17%, ka sliktāks par iepriekšējo gadu.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.