Menu
 

Aptauja Rīgā. Kā sevi sargājat no saaukstēšanās? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Aptauja Rīgā. Kā sevi sargājat no saaukstēšanās? Foto - arhīvs

Janvāris atnācis ne tikai ar salu, sniegu, lietu un atkušņiem, bet diemžēl atnesis līdzi arī gripas epidēmiju un citas ar saaukstēšanos saistītas slimības. Daži speciālisti iesaka lietot vitamīnus profilaksei, citi apgalvo, ka tas esot lieki. Un ikvienam no mums, protams, ir savas metodes, kā izvairīties no saaukstēšanās un slimošanas.

Tādēļ rīdziniekiem jautājām, kā viņi sevi pasargā no saaukstēšanās un saslimšanas.

Didzis, dodas uz Jaunpiebalgu

Ļoti aukstā laikā pirmām kārtām vajag divreiz apsvērt, vai patiešām vajag iet ārā. Ja tomēr vajag, apavos – vilnas zeķītes, rokās – dūraiņi. Svarīga ir cepure un šalle. Jāizvairās no kokvilnas apakšveļas, jo sasvīstot tā kļūst par slapju lupatu, kas nežūst. Vislabāk – vilnas vai sintētiskā termoveļa.

Marta, dzīvo Pļavniekos

Cenšos veselību uzturēt formā visu gadu, piedomājot par uzturu ikdienā. Ziemas mēnešos dzeru tēju ar kurkumu vai ingvera sakni un citronu. Šad tad ēdu ķiplokmaizes un C vitamīna avotu – skābētus kāpostus. Papildus ziemas mēnešos lietoju D vitamīnu un zivju eļļu.

Inese, strādā Ķīpsalā

Izvairos braukt sabiedriskajā transportā. Katru dienu lietoju vienu ēdamkaroti “vitamīnu bumbu” – samaltas dzērvenes, kas sajauktas ar medu un sasmalcinātiem ķiplokiem.

Dainis, dzīvo Jūrmalā

Lietoju citrusaugļus un apmeklēju dažādus kultūras pasākumus, gūstot pozitīvas emocijas. Farmācijas kompāniju peļņas rādītājus neuzlaboju, jo speciālus medikamentus nelietoju.

Dace, dzīvo Teikā

Var ziemā braukt uz zemēm, kur ir silts! Bet, ja nu gadās "nokrist" tepat, tad mans komplekts ir citrosepts, aflubīns, medus un daudz šķidruma – zāļu tējas, karsts upeņu zaptsūdens, pašas gatavota sarkano greipfrūtu un kivi sula kopā ar citroseptu. Ja gadījies saķert ko nopietnāku, tad, protams, ģimenes ārste un recepšu medikamenti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.