Menu
 

Aptauja Stopiņos. Cik ilgi nostrādās jaunā valdība? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Aptauja Stopiņos. Cik ilgi nostrādās jaunā valdība? Liene Ozola un Valsts kanceleja

Saeima trešdien ar 61 balsi apstiprināja jauno valdību, kuru vadīs parlamenta vismazākās frakcijas – “Jaunās Vienotības” – politiķis Krišjānis Kariņš. Pret Kariņa valdību nobalsoja 39 deputāti. Opozīcija kritizēja valdību, uzsverot, ka tā paliks atmiņā ar ministriem un deputātiem, kuri aizmirst savus solījumus vai pat netaisās tos pildīt. Savukārt Kariņš debatēs uzsvēra, ka valdības partneri ir iemācījušies ieklausīties viens otrā, vienojoties par kopīgiem mērķiem un kopīgu darbību.

Kariņš atzīmēja, ka viņš un jaunais Ministru kabinets nebūs revolucionāri, bet gan evolucionāri, kas liks uzsvaru uz “sakārtotu valsti”, tajā skaitā finanšu un tiesiskuma jomās, kā arī attiecībā uz veselības un izglītības sistēmas reformām.

Ieva, pārdevēja

Gan jau ilgi nenostrādās, bet vienu gan es zinu – jo ilgāk strādās, jo vairāk ziepes sataisīs.

Oļegs, autovadītājs

Šī valdība neko nevarēs sarunāt savā starpā. Nevarēs nevienu lēmumu pieņemt – viens velk uz vienu pusi, otrs uz otru.

Gunārs, pensionēts galdnieks

Izskatās, ka būs normāla valdība. Priecājos, ka arī man simpatizējošā partija – Nacionālā apvienība – ir valdībā. Latviešu intereses būs aizstāvētas.

Jānis, mežstrādnieks

Politika mani neinteresē, jo mans viedoklis neko nespēj mainīt. Uz vēlēšanām negāju, tāpēc arī valdības gaitām nesekoju līdzi.

Sintija, loģistikas speciāliste

Domāju, ka neilgi, jo koalīcija ir ļoti sašķelta. Arī tik ilgs valdības veidošanas process, nevarot vienoties par ministru kandidātiem, neko labu neliecina.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.