Menu
 

Aptauja Rīgā. Vai ziemā ēdat rudenī pašu konservētos augļus un dārzeņus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Aptauja Rīgā. Vai ziemā ēdat rudenī pašu konservētos augļus un dārzeņus? Foto - Una Griškeviča

Ziema ir īstais brīdis, kad no pagraba vilkt ārā un likt galdā rudenī iekonservētos augļus un dārzeņus. To, protams, var darīt tie, kam tādi krājumi ir, un, lai arī veikalu piedāvātais sortiments ir gana dažāds, vēl joprojām daudzi Latvijas iedzīvotāji rudenī par to gādā. Turklāt pašu rokām var pagatavot savām individuālajām garšas izjūtām un veselības stāvoklim atbilstošus gardumus.

Inga, apmeklē pasākumu

Jā, lietojam! Pārsvarā tie ir mūsu pašu vārītie ievārījumi – lielākoties aveņu ievārījums, taču visiem garšo arī upeņu un plūmju ievārījums. Kad ir vēlme, kaut ko pagatavoju arī no sasaldētajiem ķiršiem.

Aivars, bauda ziemu

Mana mamma dzīvo Latgalē un joprojām katru rudeni gatavo konservu un ievārījumu krājumus, tāpēc katru reizi, kad pie viņas ciemojos, piekrauju pilnu mašīnu ar visādiem labumiem. Vispirms apēdam tos un tikai tad skatāmies uz veikalu piedāvājumu.

Zigmunds, strādā Rīgā

Pagājušogad aizņemtības dēļ nesanāca sagatavot krājumus ziemai, bet parasti dažādiem konserviem un ievārījumiem izmantojam to, ko izaudzējam dārzā vai atrodam mežā un pļavā.

Bārbala, strādā Rīgas centrā

Nē, nelietoju, jo pati nekonservēju. Un nekonservēju tādēļ, ka mazajā dzīvoklītī nav vietas šāda veida ražas uzglabāšanai.

Indra, dzīvo Zaķumuižā

Protams, ka lietojam – ne tikai pašu konservētos, bet arī pašu izaudzētos! Gatavoju marinētus gurķus, gurķus mārrutkos, marinēju tomātus kopā ar asajiem pipariem, tomātus želejā, vāru lečo – parasto un no zaļajiem tomātiem. Un vēl sēņu salātus...

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.