Menu
 

Aptauja Ķekavā. Vai plānojat piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Šā gada 25. maijā Latvijā notiks kārtējās Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Latvija šajās vēlēšanās ir viens vēlēšanu apgabals, un no Latvijas Eiroparlamentā būs jāievēl astoņi deputāti. Vairākas politiskās partijas un apvienības jau ir nosaukušas savus izvirzītos deputātu kandidātus.

Viņu vidū ir arī cilvēki bez iepriekšējas politiskās pieredzes, piemēram, žurnālists Ansis Pūpols (Nacionālā apvienība), Ieva Ilvesa (“Attīstībai/Par!”), Ivars Ījabs (“Attīstībai/Par!”) un Baiba Rubesa (“Attīstībai/Par!”). Savukārt līdzšinējie Rīgas pilsētas vadītāji Nils Ušakovs un Andris Ameriks ir paziņojuši, ka startēs vēlēšanās no “Saskaņas” saraksta.

Gaļina, pensionāre

Uz vēlēšanām es iešu. Pagaidām vēl īsti neesmu izlēmusi, par ko balsošu, taču uzskatu, ka ir jāpiedalās, jo man ir svarīgi, kā dzīvosim un kas ar mums būs.

Dace, jaunā māmiņa

Nē, jo nav, kas pieskata bērnus. Diezgan grūti ir ar ratiem kaut kur tikt. Līdz šim esmu piedalījusies Saeimas un pašvaldību vēlēšanās, bet Eiroparlamenta deputātus vēlējusi neesmu.

Ilze, staigā ar bērnu ratiņiem

Plānoju iet, jo negribu, ka Ušakovs mani pārstāv. Gribu, lai Eiropas Parlamentā ir gudri cilvēki, kuri var veidot labu viedokli par Latviju.

Tatjana, studente

Ja jūs sakāt, ka šīs vēlēšanas būs maijā, tad būs uz tām jādodas. Neesmu vēl nopietni par to domājusi.

Edgars, namdaris

Iešu, bet nebalsošu par aktīviem brīnumu solītājiem. Cilvēkiem vajag sevi pieradīt ar darbiem, nevis stāstīt stāstus bukletos, ar kuriem pēc tam ir pilnas pastkastītes.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.