Menu
 

Politologs: Šoreiz EP vēlēšanās partijām ir bezprecedenta spēcīgs piedāvājums

  • Autors:  LETA
Foto - Romans Kokšarovs, F64 Foto - Romans Kokšarovs, F64

Šā gada maijā gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās starp Latvijas politisko pariju izvirzītajiem kandidātiem varētu būt liela konkurence, aģentūrai LETA sacīja politologs, sabiedrisko attiecību aģentūras "Mediju tilts" līdzīpašnieks Filips Rajevskis.

Viņš pauda, ka Latvijas politiskās partijas EP vēlēšanām nākušas klajā ar spēcīgu piedāvājumu. "Šajās EP vēlēšanās ir bezprecedenta spēcīgs piedāvājums no visiem. Visi ir pastrādājuši, lai piesaistītu ļoti atpazīstamas personālijas, kas ir vienojošs faktors. Partijas nav koncentrējušās tikai uz saviem iekšējiem resursiem, bet ir piesaistījušas arī kandidātus no ārpuses, kas nebija manīti politikā," uzskata Rajevskis

Viņš arī prognozēja lielu konkurenci, ņemot vērā, ka partijas nopietni gatavojas vēlēšanām.

Rajevskis norādīja, ka šoreiz vēlēšanās neierasti plaši pārstāvēti politologi - Austrumeiropas politikas pētījumu centra izpilddirektors Andis Kudors, kurš ir Jaunās konservatīvās partijas saraksta līderis, kā arī Ivars Ijabs, kurš ir "Attīstībai/Par!" (AP) saraksta pirmais numurs.

Tāpat Rajevskis norādīja, ka partijas EP vēlēšanām ir izvirzījušas arī citas spēcīgas personas no uzņēmēju un sabiedrībā zināmu cilvēku vidus, piemēram, bijušo Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" valdes priekšsēdētāju Baibu Rubesu (AP).

Viņaprāt, šāds partiju solis, izvirzot vēlēšanām cilvēkus, kuri līdz šim nav darbojušies politikā, skaidrojams ar vēlmi dot lielākas izvēles iespējas potenciālajiem balsotājiem un piesaistīt vairāk vēlētāju.

Rajevskis prognozēja, ka resursu un arī finansiālā ziņā Latvijas politiskajām partijām šīs EP vēlēšanas izmaksās dārgāk salīdzinājumā ar iepriekšējām reizēm.

EP vēlēšanas notiks maija izskaņā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.