Menu
 

Ir lietas, kurās nevar piekāpties Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Foto - LETA Foto - LETA

Valsts policijas priekšnieks televīzijas intervijā ieteica sabiedrībai nenākt un nepiedalīties 16. marta leģionāru piemiņas dienas pasākumos. Ne tieši tādiem vārdiem, bet – “vienkārši novērot un kaut kādā veidā veidot kritisko masu nav vajadzīgs”.

Tā, lūk! Laikam jau policistam, kaut arī ar vislielākajiem uzplečiem, īsti neklātos ieteikt kaut kur iet vai neiet, ja to neaizliedz likums. Taču var saprast – jo vairāk cilvēku, jo lielākas iespējas rasties kādām problēmām un riskiem, jo lielākas galvassāpes policistiem kārtības nodrošināšanā. Vislabāk, ja nekas nenotiktu vispār.

Tā domā ne tikai policijas priekšnieks vien – sak, ko var ņemties ap tām piemiņas dienām?! Nerīkosim akcijas, bļāvējiem no austrumiem nebūs pamata klaigāt, viss kļūs mierīgāk.

Faktiski kaut ko vēl naivāku grūti iedomāties. Pat ja fantazējam, ka nebūtu piemiņas pasākuma 16. martā Rīgas centrā, gan jau oponenti atrastu citu, uz ko rādīt ar nemazgātu pirkstu. Par to varam būt pilnīgi droši.

Protams, ka šādā notikumā var parādīties dažādi provokatori vai vienkārši garīgi nelīdzsvarotas personas. Taču mums jābūt gudrākiem un prast nepakļauties provokācijām. Galu galā – spēka un drošības struktūru vīri un sievas, lai gan ar skaļu nopūšanos par papildu stresu, tomēr būs savu uzdevumu augstumos.

Tomēr pats galvenais – aizmirstot savu vēsturi un iemainot to pret mānīgiem īstermiņa labumiem šodien, mēs padarām nedrošāku mūsu nākotni un pastāvēšanu kopumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.