Menu
 

Aptauja Rīgā: Kā vērtējat to, ka kontrolieri sabiedriskajā transportā brauks neformālā apģērbā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: "Rīgas satiksme" un Liene Ozola Foto: "Rīgas satiksme" un Liene Ozola

Lai noskaidrotu, cik daudz pasažieru īsos maršruta posmos pārvietojas, nepērkot biļeti, un aplēstu, cik daudz ienākumu "Rīgas satiksme" zaudē negodīgo pasažieru dēļ, šonedēļ Rīgas sabiedriskajā transportā brauks kontrolieri bez atpazīstama formastērpa. Uz iegūto datu bāzes tiks izstrādāts turpmākās rīcības plāns, iespējams, ieviešot arī pastiprinātas kontroles pasākumus transportlīdzekļos. Cik un kādos maršrutos šādi kontrolieri varētu pārvietoties, atklāts netiek, lai saglabātu datu objektivitāti.

Irina, vecākā pārdevēja
Nepatīk šī ideja. Gribētu, lai kontrolieri ir formas tērpā, pretējā gadījumā jebkurš varēs sākt prasīt samaksāt soda naudu.

 

Dārta, studente
Es to neatbalstu, jo viņus nevarēs atšķirt. Ja pilda amatu, tad tomēr ir jābūt attiecīgam formas tērpam.

 

Elīna, tirdzniecības darbiniece
Nē, tas nav pareizi. Tad jau arī policisti varēs nebūt formas tērpā! Tas ir dienests, tas ir amats, un tam ir attiecīgi jābūt redzamam.

 

Valērijs, invalīds
Man ir vienalga, jo man ir mēneša biļete un es sabiedriskajā transportā vienmēr braucu ar biļeti. Par to lai uztraucas tie cilvēki, kuri nepērk biļeti! Bet kontrolieriem "zaķi" vienalga ir jāķer – ar vai bez formas tērpa.

 

Uģis, celtnieks
Es uz to raugos pozitīvi. Ja cilvēki sabiedrisko transportu izmanto, par to ir jāmaksā. Un, ja šādā veidā ir iespējams noķert vairāk bezbiļetnieku, tad tas ir atbalstāmi.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.