Menu
 

Aptauja Siguldā: Vai esat iesniedzis VID savu ienākumu deklarāciju? Apriņķis.lv

  • Autors:  Marta Dzintare
Foto - Marta Dzintare un arhīvs Foto - Marta Dzintare un arhīvs

Šogad marta sākumā tika novērota ārkārtīgi liela aktivitāte, cilvēkiem iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestā (VID) gada ienākumu deklarāciju, – 1. martā līdz plkst. 16.00 tika iesniegtas 66 498 deklarācijas, kas ir lielākais skaitlis pēdējos gados. Elektroniski tika saņemtas 65 673 deklarācijas, klātienē Rīgas klientu apkalpošanas nodaļā – vien 825 deklarācijas.

VID atgādina, ka gada ienākumu deklarāciju var iesniegt līdz pat 1. jūnijam. Savukārt tie, kuri vēlas tikai atgūt pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par ārstniecību, izglītību un citiem attaisnotajiem izdevumiem, deklarāciju par 2018. gadu var iesniegt visa šā gada laikā, kā arī vēl divus ar pusi gadus pēc tam, proti, līdz pat 2022. gada 16. jūnijam.

Marika, sociālā darbiniece

Iesniedzu deklarāciju, un, izrādās, ka esmu valstij parādā 72 eiro. Tas, protams, nav patīkami. Ja godīgi, līdz galam neesmu sapratusi, kāpēc man ir parāds. Nav laika tajā visā iedziļināties. Esmu pašnodarbināta persona, bet visu kārto grāmatvedis. Taču uzskatu, ka pašnodarbinātajiem vajadzētu vairāk izskaidrot, kā kārtot grāmatvedību, lai varētu to darīt paši. Attaisnoto izdevumu man bija maz, it īpaši par veselību. Teiksim tā, nevaru atļauties slimot.

Agnese, friziere

Esmu pašnodarbinātā persona, deklarāciju vēl neesmu iesniegusi. Parasti to daru, kad tuvojas beigu termiņš – 1. jūnijs.

Arnolds, pianists

Jā, esmu iesniedzis, un man ir nodokļu pārmaksa – aptuveni 200 eiro. Iegāju VID mājaslapā un iesniedzu deklarāciju, nekādi čeki par attaisnotajiem izdevumiem man nebija. Veicu iemaksas uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā meitai, tādēļ daļu nodokļu saņemu atpakaļ. Taču tik liela pārmaksa kā šogad man ir pirmo reizi. Tā arī nesapratu, kāpēc.

Ilze, bērnudārza audzinātāja

Nē, kur nu! Man vēl jāiesniedz čeki par 2016. gadu. Plānot kaut ko izdarīt un patiešām izdarīt ir dažādas lietas. Varētu to izdarīt trešdien, bet neticu, ka tā būs. Man parasti iedvesma uznāk pēdējā brīdī.

Jānis, skolas dežurants

Vēl neesmu iesniedzis, bet plānoju to izdarīt tuvākajā laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.