Menu
 

Aptauja: Latvijā 86% iedzīvotāju mobilās lietotnes izmanto katru dienu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā 86% aptaujāto iedzīvotāju mobilās lietotnes izmanto katru dienu, liecina mobilo sakaru operatora "Tele2" un pētījuma aģentūras "Berg Research" aptauja par Latvijas iedzīvotāju mobilo lietotņu lietošanas tendencēm.

Aptaujā noskaidrots, ka 22% aptaujāto norādījuši, ka mobilās lietotnes visbiežāk izmanto saziņai, 18% - finanšu norēķiniem un 12% - izklaidei. Kā galvenais iemesls mobilo lietotņu izmantošanai minēts ātrums un ērtums.

Kā liecina aptaujas dati, 40% aptaujāto mobilajos telefonos ir lejupielādētas vismaz 10 mobilās lietotnes. Aktīvi gan vidēji tiek izmantotas četras vai piecas no tām, turklāt daudz biežāk mobilās lietotnes izmanto tieši vīrieši.

Aptaujā secināts, ka būtiskas atšķirības starp pilsētām un Latvijas reģioniem nav novērojamas. Visai saprotami, ka mobilās lietotnes transporta pakalpojumiem populārākas ir Rīgā un Pierīgā, ņemot vērā satiksmes intensitāti un nepieciešamību apbraukt sastrēgumus vai arī atrast konkrētu adresi. Tāpat Rīgas un lielo pilsētu iedzīvotāji biežāk tās izmanto izklaidei.

"Tele2" komercdepartamenta direktors Raivo Rosts sacīja, ka pēdējo divu gadu laikā "Tele2" klientu patērētais mobilo datu apjoms ir audzis vairāk nekā divas reizes un patlaban deviņi no desmit "Tele2" klientiem izmanto internetu telefonā. "Tas atspoguļo pārmaiņas mūsu dzīvesveidā, jo patlaban ar internetu mobilajā telefonā varam ērti atrisināt lielāko daļu ikdienas jautājumu. Telefonā mēs veicam maksājumus, sastrēgumu laikā atrodam ātrāko ceļu uz mājām, tas nodrošina mums izklaidi brīvākos brīžos un ļauj sazināties ar saviem tuviniekiem un draugiem," atzina Rosts.

Aptauja par Latvijas iedzīvotāju mobilo lietotņu lietošanas tendencēm notika marta sākumā, internetā aptaujājot 500 respondentus vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.