Menu
 

Aptauja Viļņā, Lietuvā: Kā vērtējat Lietuvas premjera izteikumus par latviešiem kā konkurentiem? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: LETA un Liene Ozola Foto: LETA un Liene Ozola

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis, kurš maijā gaidāmajās vēlēšanās gatavojas kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, tiekoties ar vēlētājiem, izteicis apgalvojumu, ka latvieši lietuviešiem "nav brāļi, bet konkurenti daudzās jomās". Vēlāk teiktais tika precizēts: "Latvieši un igauņi mums, varētu domāt, visā pilnībā būtu brāļi, taču tā nav. Runājot par to pašu Latviju, ekonomikā tā ir viena no mūsu lielākajām konkurentēm." Piedaloties mediju konferencē Viļņā, "Rīgas Apriņķa Avīze" aptaujāja sastaptos žurnālistus par premjera izteikumiem.

Vītauts, žurnālists
Premjers to pateica nepiemērotā laikā un vietā, bet vienlaikus jāsaka, ka Daļa Grībauskaite, kura nevēlas, ka Skvernelis nonāk valsts pirmās amatpersonas statusā, nepalaida garām izdevību to ļoti krasi izmantot pret pašreizējo premjeru. Manuprāt, šis izteikums ne visai godīgā veidā tika izmantots priekšvēlēšanu cīņā.

 

Gaļina, žurnāliste
Lietuvieši šo izteikumu uztver negatīvi. Drīzāk viņš nepadomāja, ko saka, bet žurnālisti no tā uztaisīja īstu burbuli, izrāva viņa teikto no konteksta.

 

Birute, žurnāliste, strādā Lietuvas ziņu aģentūrā
Manuprāt, viņš vairāk bija domājis uzsvērt ekonomiku. Mūsu valstis saista daudz kas vairāk – līdzīga vēsture, brīvības un neatkarības cīņas. Es ļoti ceru, ka latviešus šie izteikumi nav aizvainojuši.

 

Apolinārs, bijušais žurnālists, pensionārs
Es nepiekrītu premjera izteikumiem, tāpat kā vairākums lietuviešu. Cilvēkam, kurš publiski pauž viedokli, vispirms vajadzētu padomāt par savu izteikumu sekām.

 

Raimonds, žurnālists no Panevēžas
Pie mums cilvēki bija ļoti sašutuši, tika vākti paraksti un rakstītas petīcijas, protestējot pret šiem izteikumiem. Es vadu interneta portālu, un mēs saņēmām daudz vēstuļu, kurās pausts sašutums. Īpaši sāpīgi tas ir tāpēc, ka viņš kandidē uz Valsts prezidenta amatu. Politologi uzskata, ka šo izteikumu dēļ viņa prezidenta kampaņa ir beigusies, vēl nesākusies.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.