Menu
 

Aptauja Ķekavā: Kā vērtējat iespējamo skaidras naudas aprites ierobežošanu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Finanšu ministrija rosinājusi aizliegt skaidras naudas darījumus, kuru summa pārsniedz 3000 eiro. Pašlaik, kā zināms, šī robeža ir 7200 eiro. Ministrijas ieskatā, tādējādi tiks veicināta bezskaidras naudas lietošana darījumos, mazinot iespēju legalizēt nelikumīgi iegūtus naudas līdzekļus. Savukārt 2019. gada budžetā, akceptējot šo izmaiņu, plānots iekasēt papildus 675 000 eiro.

Tomēr vairāki politiskie spēki ieteic nepārsteigties ar skaidras naudas darījumu pārmērīgu ierobežošanu jo īpaši privātpersonām. Līdz ar to, iespējams, ka ierosinājums neatradīs paliekošu vietu šā gada topošajā budžeta likumā.

Baiba, logopēde

Latvijā nav radīta situācija, ka visur un vienmēr var norēķināties ar bezskaidru naudu, tāpēc šai iecerei ir gan plusi, gan mīnusi, jo, it kā kontrolējot arī negodīgus darījumus, vienlaikus cilvēki tiek ierobežoti.

Biruta, pensionāre

Mani šis ierobežojums neskar, jo man ar tādām summām nav darīšanas. Es norēķinos tikai ar to mazumiņu, kas ik mēnesi kontā tiek ieskaitīts kā pensija.

Aina, pensionāre

Es jau šobrīd izmantoju tikai maksājumu karti, taču ir vietas, kur to nevar izdarīt, piemēram, tirgus. Tur skaidras naudas skaitīšana redzes problēmu dēļ man sagādā problēmas.

Laura, aprūpētāja

Vajadzētu saglabāt iespēju norēķināties ar skaidru naudu. Tā ir katra cilvēka darīšana, kā viņš grib norēķināties. Es ar karti faktiski nenorēķinos, jo vispirms izņemu skaidru naudu un tad veicu maksājumus.

Mārtiņš, uzņēmējs

Neko nevajadzētu mainīt esošajā kārtībā, jo ne visiem patīk norēķināties ar bezskaidru naudu. Iespējams, ka tas ir tikai ieradums, bet cilvēkiem šādu iespēju nevajadzētu liegt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.