Menu
 

Aptauja Stopiņos. Kā vajadzētu rīkoties ar Uzvaras pieminekli Pārdaugavā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola Foto - Liene Ozola

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputātiem ir atšķirīgi viedokļi par Uzvaras pieminekļa nākotni – parlamentāriešu vidū ir gan atbalsts tā demontāžai, gan noraidoša attieksme, tiek izteiktas arī idejas par pieminekļa pārsaukšanu un okupācijas muzeja ierīkošanu.

Saeimas komisija šonedēļ sāka apspriest vairāk nekā 10 000 parakstu savākušo iedzīvotāju iniciatīvu par Uzvaras pieminekļa demontāžu. Deputāti vienojušies nākamajā sēdē uzklausīt Ārlietu ministrijas, Kultūras ministrijas, Rīgas domes Pieminekļu padomes, Okupācijas muzeja pārstāvju, kā arī citu iesaistīto viedokļus šajā jautājumā. Pēc tam deputāti lems par iniciatīvas turpmāko virzību.

Kaspars, mediķis

Vislabāk būtu šī pieminekļa uzturēšanu uzticēt kādai privātai organizācijai vai fondam, jo noteikta sabiedrības daļa noteiktos datumos tur vienalga pulcēsies. Taču uzturēt šo pieminekli par nodokļu maksātāju naudu ir nepieļaujami.

Dmitrijs, celtnieks

Esmu pret nojaukšanu. Man divi vectēvi karoja Sarkanajā armijā. Pēdējos gados pie pieminekļa eju reti, bet 9. maiju mājās svinam.

Dzintars, grafiskais dizainers

Ja būtu mana teikšana, nolīdzinātu līdz ar zemi, bet, ja vienošanās ar Krieviju dēļ nevaram to nojaukt, vajadzētu vismaz ierobežot balagānu, kas tur notiek maija sākumā.

Agnija, bērnudārza audzinātāja

Pieminekli vajadzētu atstāt, nevienam tas netraucē. Tie, kuri svin 9. maiju, arī ir to pelnījuši.

Inese, iepērkas veikalā

Piemineklim vajadzētu mainīt nosaukumu un piešķirt citu nozīmi. Savulaik tas bija Dziesmu svētku parks, domāju, ka vislabāk būtu veidot pieminekļu ansambli ar citu jēgu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.