Menu
 

Aptauja Garkalnē. Kā vērtējat plānu apvienot Garkalnes novadu ar apkārtējiem novadiem? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātajā jaunajā novadu sadalījuma projektā paredzēts apvienot Carnikavas, Ādažu, Garkalnes, Sējas un Saulkrastu novadu, par jaunā veidojuma centru nosakot Ādažus. Tādējādi iecerēts izveidot 673,49 kvadrātkilometrus lielu pašvaldību ar vairāk nekā 38 400 iedzīvotāju.

Skaļākais protests līdz šim izskanējis no Carnikavas novada vadītājas Daigas Mieriņas puses, savukārt Ādažu mērs Māris Sprindžuks saredz arī plusus, ko varētu sniegt plānotā apvienošanās. Pagaidām jautājumu ir vairāk nekā atbilžu, tāpat kā neapmierināto ir vairāk nekā piekritēju.

Oļegs, strādā privātā kompānijā

Nepatīk šī doma, jo katram novadam atsevišķi būtu labāk. Tādā lielā veidojumā būs lielāks haoss, turklāt iedzīvotāji vēlas redzēt, ka viņu maksātie nodokļi tiek izmantoti viņu tuvumā esošajiem ceļiem, bērnudārziem, nevis kaut kur tālumā.

Tatjana, invalīde

Ne visai patīk šī doma, jo pagasts paliek pagasts, tepat viss ir pieejams, bet, ja apvienosies, būs jābrauc tālāk, lai nokārtotu ikdienišķas lietas.

Edgars, dienas centra administrators

Esmu kategoriski pret reformu šādā izpildījumā. Nevar cerēt, ka, apvienojot astoņus nabagus, radīsies viens bagāts. Ja gribēja taisīt reformu, to vajadzēja darīt, atgriežoties pie apriņķiem un pagastiem.

Dace, strādā skolas ēdnīcā

Man nav nekādu pretenziju. Varbūt grūtāk būs tiem cilvēkiem, kuri pagastā vairāk viesojas, bet es nekādas starpības neredzu. Tas, ko mums vajadzētu, ir aptieka un pasts Upesciemā, bet vai reforma to atrisinās?

Mihails, pensionārs

Jūs sakāt, ka grib apvienot novadus? Man tas ir vienalga, jo domāju, ka manā dzīvē tas neko nemainīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.