Menu
 

Brīvība ir jāsargā Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķs Avīze"
Foto - LETA Foto - LETA

Šogad mūsu valsts neatkarības atjaunošanas svētku laiks sakrīt ar Latviju apņemošu aukstuma vilni. Domājot līdzībās, mūsu brīvības atjaunošanas ceļš bijis ļoti līdzīgs šā gada laikapstākļu kaprīzēm: vispirms nāk mīlīgs un jauks siltuma periods, saulainas dienas, prieks un darboties griba, taču drīz vien sajūtams, ka siltais laiks atnesis sev līdzi sausumu, kas var šo jaukumu neatgriezeniski sagandēt. Galu galā esam lielu draudu priekšā, ka viss saplaukušais dažās naktīs var tikt pazaudēts aukstuma dēļ.

Tāpat arī valsts svētku kontekstā: vispirms – eiforijai līdzīgas sajūtas, izbaudot pirmās neatkarības dienas, drīz vien – privatizācijas procesi, izmanīgāko pulcēšanās interešu grupās, blēdīgu darījumu ēnas blakus kaismīgām runām par brīvību un laimi... Paiet vēl daži gadi, un atnāk salnas – “Banka Baltija”, pilsonības un valodu kaislības, čekas ziņotāji, Eiropas politiķu dubultmorāle jauno valstu, arī Latvijas, kontekstā un daudz kas cits.

Vai par to cīnījāmies? Laikam arī tā. Brīvība nav tas pats, kas paradīze. Brīvība nav pašsaprotama un nemainīga lieta. Brīvība ir trausla – kā tikko izplaucis pavasara zieds. Vai mums gana spēka un atbildības to nosargāt, bargām pavasara salnām nākot? Ne tikai kādiem “viņiem” tur, politikas augstajos plauktos, bet tieši mums katram un ikvienam.

“Rīgas Apriņķa Avīze” un "Apriņķis.lv" sirsnīgi sveic savus lasītājus Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.