Menu
 

Aptauja Ikšķilē: Vai piedalīsieties iedzīvotāju aptaujā par novada reformu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un LETA Foto - Liene Ozola un LETA

Pretēji Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nostājai, ka iedzīvotāju aptauja Ikšķilē tiek rīkota pretlikumīgi, novada pašvaldībā informē, ka tā tomēr tiek veikta jau no 29. aprīļa. Aptaujas mērķis ir pašvaldības vēlme noskaidrot novada iedzīvotāju viedokli par jautājumu: “Vai jūs esat par Ikšķiles novadu kā patstāvīgu Latvijas Republikas administratīvo teritoriju?”

Iedzīvotāji savu viedokli var izteikt klātienē klientu apkalpošanas centros Ikšķilē un Tīnūžos to darbu laikā, kā arī elektroniski. Aptaujā var piedalīties Ikšķiles novadā dzīvesvietu deklarējušās personas no 15 gadu vecuma. 9., 10. un 11. maijā organizēti atsevišķi balsošanas laiki, kas pieejami iedzīvotājiem arī pēc darba laika.

Inga, iepērkas veikalā

Es plānoju piedalīties aptaujā, bet nezinu, vai tai būs kādas juridiskas sekas. Es Ikšķilē dzīvoju jau 15 gadus un redzu, kā tā šo gadu laikā ir attīstījusies un uzplaukusi, tāpēc uzskatu, ka nav jēgas to pievienot Ogrei.

Uldis, pensionārs

Noteikti nepiedalīšos, jo iedzīvotājiem no tā nebūs nekāda labuma. Tā ir domes administrācijas lieta, viņi šo aptauju ir iniciējuši. Doma par aptauju nenāk no iedzīvotājiem.

Jolanta, audzina bērniņu

Nē, nepiedalīšos. Man šajā jautājumā pagaidām nav viedokļa. Tikai neilgu laiku dzīvoju Tīnūžos un neesmu vēl īsti sapratusi, kā šeit lietas notiek.

Uldis, celtnieks

Plānoju piedalīties aptaujā. Es domāju, ka Ikšķiles novadam vajadzētu palikt kā atsevišķam novadam un nevajadzētu apvienoties.

Egils, pensionārs

Piedalīšos aptaujā, bet balsošu par apvienošanos ar Ogri, jo tāpat jau šobrīd daudzas lietas varu nokārtot tikai Ogrē. Piemēram, ģimenes ārsts ir Ikšķilē, bet nopietnākas lietas ārstēt tāpat jādodas uz Ogri.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.