Menu
 

Aptauja Rīgā. Vai plānojat piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un publicitātes Foto - Liene Ozola un publicitātes

Kārtējās Eiropas Parlamenta vēlēšanas Latvijā notiks sestdien, 25. maijā. Latvija šajās vēlēšanās ir viens vēlēšanu apgabals, un Eiroparlamentā no Latvijas būs jāievēl astoņi deputāti. Tiesības piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem un citu ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri uzturas mūsu valstī, ir reģistrēti Latvijas Iedzīvotāju reģistrā un Latvijas Vēlētāju reģistrā.

Lai piedalītos vēlēšanās, vēlētājam vēlēšanu dienā jābūt vismaz 18 gadus vecam. Katrs vēlētājs ir reģistrēts noteiktā iecirknī, kurā jābalso vēlēšanu dienā. Balsot varēs savā vēlēšanu iecirknī vēlēšanu dienā no pulksten 7.00 līdz 20.00.

Georgijs, pensionārs

Protams, ka iešu balsot, un arī visi mūsu ģimenes locekļi piedalīsies vēlēšanās. Esmu jau izlēmis, par ko balsošu.

Ināra, pārdevēja

Es tajā dienā strādāju, tāpēc uz vēlēšanām neiešu. Nebūs laika.

Sergejs, tehniskais darbinieks

Cerams, ka varēšu piedalīties vēlēšanās. Noteikti nebalsošu par Ušakovu – lai viņš paliek tepat Latvijā un ar visu tiek galā!

Jekaterina, strādā uzņēmumā

Nezinu, vai iešu uz vēlēšanām, jo īsti vairs neticu, ka kaut kas var mainīties. Balso vai nebalso, viss tāpat paliek pa vecam.

Andris, apsardzes darbinieks

Neiešu, jo nav, par ko balsot. Vienu reizi aizgāju uz vēlēšanām, bet vīlos, jo reklāmās viņi visi gatavi solīt nez ko, bet solījumi pēc tam netiek pildīti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.