Menu
 

Sociologs: Levita starptautiskā pieredze palīdzēs saprast Latvijas tālāko virzību

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Jaunievēlētā Valsts prezidenta Egila Levita ilggadējā starptautiskā pieredze palīdzēs saprast Latvijas tālāko virzību, aģentūrai LETA pauda sociologs Aigars Freimanis.

Viņš norādīja, ka Levits jau no paša sākuma ir pierādījis sevi kā kompetentu un talantīgu kandidātu Valsts prezidenta amatam. Arī debatēs Levits parādīja sevi kā ievērojami pārāku kandidātu, uzskata Freimanis. Tomēr, lai arī Levits ir zinošs Satversmes un juridiskajos jautājumos, pieredzes trūkuma dēļ viņš "vēl peld" iekšpolitikas norisēs, komentēja sociologs.

Freimanis atzīmēja, ka Levita tēlu un atpazīstamību nodrošināja cilvēki ap viņu - deputāti, politiķi un sabiedrībā atpazīstamas personības. "Taču ar savu pirmo prezidenta runu Levits ar sevi iepazīstināja Latvijas sabiedrību," teica Freimanis.

Vienlaikus viņš piebilda, ka Levita izaicinājums būs saiknes veidošana ar Latvijas tautu. "Tas nav pārmetums, taču tas ir saprotams, ka cilvēkam, kas ilgi atradies un strādājis ārvalstīs, saziņa ar Latvijas iedzīvotājiem varētu būt grūta tēma. Esmu pārliecināts, ka, pateicoties savai pieredzei, viņš spēs rast saikni," teica Freimanis.

LETA jau ziņoja, ka Saeima šodien Valsts prezidenta amatā ievēlēja Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Levitu, kuru šim amatam virzīja koalīcijas politiķi.

Par Levitu nobalsoja 61 deputāts.

Kopumā uz šo amatu kandidēja trīs cilvēki - Levits, Zaļo un zemnieku savienība prezidenta amatam virzīja tiesībsarga Jura Jansona kandidatūru, bet daži "KPV LV" iekšējās opozīcijas deputāti - parlamentārieti Didzi Šmitu (KPV LV).

Visas koalīcijas partijas jau iepriekš pauda atbalstu Levita kandidatūrai, izņemot "KPV LV" frakciju, kur bija atšķirīgi viedokļi. Vēlāk gan "KPV LV" Saeimas frakcijas kodols pieņēma lēmumu atbalstīt Levitu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.