Menu
 

Aptauja Garkalnē. Vai apmeklējat gadatirgu Brīvdabas muzejā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un publicitātes Foto - Liene Ozola un publicitātes

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs jau 49. reizi aicina uz latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgu, kas šogad noritēs 1. un 2. jūnijā. Arī šogad gadatirgus pulcēs Latvijas labākos amatniekus un mājražotājus, kā arī piedāvās plašu kultūras programmu un iespēju gūt ierosmi vasaras ceļojumiem pa Latviju.

Šogad tajā piedalīsies vairāk nekā 540 amatnieku (57 no tiem gadatirgū piedalīsies pirmo reizi), 185 pārtikas tirgotāji un 18 ēdinātāji. Kultūras programmā būs dažādu deju un muzikālo kolektīvu uzstāšanās no visas Latvijas.

Dana, strādā apsardzē

Pagaidām vēl nezinu, vai šogad to apmeklēšu, bet parasti tur ir bijis interesanti gan pieaugušajiem, gan bērniem. Man ir zināmi pārdevēji, kuri izstrādājumus pārdod lētāk nekā veikalā.

Jānis, ģeologs

Esmu gadatirgū bijis daudzas reizes. Mana sievasmāte nodarbojas ar keramiku, tā ka droši vien arī šogad tur būsim. Tur var labi  atpūsties ar bērniem, nelaižam garām izdevību apskatīties rotas, koka karotes un dēlīšus.

Gints, ģeotehniķis

Vienu reizi esmu tur bijis. Atceros tādu vīru Aldoni, kurš ripināja riteni un spēlēja spēles ar bērniem. Bija interesanti.

Ruta, pensionāre, rokdarbniece

Pagaidām esmu tajos piedalījusies kā skatītāja, taču mani iedvesmo citu cilvēku prasmes, un arvien vairāk domāju par piedalīšanos ar saviem izstrādājumiem.

Dace, dežurante skolā

Mans mazdēliņš un mazmeitiņa dejos sestdienas koncertā, tā ka noteikti iešu skatīties. Kad viņi nedejoja, arī gāju uz gadatirgu – mums tā bija satikšanās vieta ar klasesbiedriem. Tagad eju skatīties un klausīties koncertu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.