Menu
 

Karikatūra. Prezidenta spogulis bez attēla Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Karikatūra - Aigars Lapiņš Karikatūra - Aigars Lapiņš

Cilvēki parasti ieskatās spogulī, lai noskaidrotu, vai apģērbā un izskatā viss kārtībā. Ja kaut kas ne tā, uzreiz var redzēt. Līdzībās runājot, ir arī sirdsapziņas un domu spoguļi, kuri reflektē tās nesmukās iedomas un fantāzijas.

Ja nekā, pilnīgi nekā no minētā nav, spogulis neko arī neuzrāda. Tukšums. (Ak, nemaz neminēsim, kam vēl nav attēla spogulī.) Tas var iemidzināt un mudināt nekad nenoņemt rožainās brilles.

Nupat ievēlētais Valsts prezidents Egils Levits bijis klāt gandrīz visos mūsu valsts atjaunošanas posmos. Kaut kā sanācis, ka nekādi gruzīši un melnumiņi nav pielipuši. Sterils baltums.

Rodas jautājums – vai tas maz iespējams, esot tik ļoti ilgi un tuvu pašai varas piramīdas galotnei? Ļoti pareizas frāzes, loģiski teikumi, viss ar mēru izmērīts, ideāli precīzi piegriezts un der kā uzliets. Tik ļoti, ka negribas ticēt. Var jau būt, ka tādu publisko tēlu kungs izvēlējies un atzinis par labu esam. Un tuvinātie pieglaimīgi mājuši ar galvām.

Visu pilsoņu prezidentam, kā sevi jau postamentējis Levits, nopietni jāpārdomā, kā un kādus publiskos vēstījumus viņš veidos. Lai cilvēkiem kaut mazliet rastos sajūta – viņš ir viens no mums.

Pašlaik no tā ir tālu. Arī spogulis klusē. Taču ieskatīties der. Jo īpaši tad, kad liekas – viss ir pilnīgi pareizi un labi. Pašapmierinātība ir tā labākā nelaimju mikrobu augsne politikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.