Menu
 

Aptauja Rīgā: Kā vērtējat iespējamo atteikšanos no malkas apkures Rīgā un citās pilsētās? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Foto: pixabay.com; Una Griškeviča Foto: pixabay.com; Una Griškeviča

Lai uzlabotu gaisa kvalitāti, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) rosina atteikties no malkas apkures un pieslēgt īpašumu centralizētajai siltumapgādei ne tikai Rīgā, bet arī citās pilsētās.

6. jūnijā valsts sekretāru sanāksmē ceļu uz apstiprināšanu sāka VARAM izstrādātais gaisa piesārņojuma samazināšanas rīcības plāns 2019.–2030. gadam. Tas paredz, ka Rīgas, Liepājas un Rēzeknes iedzīvotājiem jāaizstāj malkas krāsnis un kamīni ar videi draudzīgākām apkures iekārtām, kā arī jāveicina centralizētās siltumapgādes sistēmas attīstība Latvijas pilsētās. Vecās un neefektīvās krāsnis būs jānomaina līdz 2027. gadam.

Aigars, tālbraucējs šoferis
Pirmā doma, to dzirdot, – centrālapkures firmu īpašniekiem trūkst klientu! Pirms cilvēki kaut ko tādu izvēlas, viņiem jāzina, ko centrālapkure garantēs. Un, tā kā dzīvojam demokrātiskā valstī, jābūt vismaz divām alternatīvām, jo nedrīkst cilvēkiem uzspiest monopolu.

 

Egita, pastaigājas pa Rīgu
Ļoti daudzi cilvēki izmanto malku un tās izstrādājumus apkurei. Kas attiecas uz vecmodīgajām podiņu krāsnīm, tas ir visekoloģiskākais apkures veids, jo malka sadeg ļoti augstā temperatūrā, neveidojas kvēpi. Cits jautājums ir krāšņu vecums un tehniskais stāvoklis.

 

Gunita, pārdod tomātus
Neesmu lasījusi un dzirdējusi, bet izklausās pēc pilnīga absurda! Nesaprotu, kā valsts to ir iedomājusies. Noteikti vakarā pēc darba pameklēšu par to informāciju.

 

Ruta, pārdod peonijas
Esmu lasījusi, bet man nav skaidrs, kā to grasās realizēt. Protams, gaisa kvalitāte ir svarīga, taču diez vai malkas apkure ir galvenais piesārņojuma avots.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.