Menu
 

Aptauja Rīgā, Purvciemā: Kā jūs vērtējat ideju būvēt panorāmas ratu Pārdaugavas parkā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: pixabay.com un Liene Ozola Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Rīgas dome plāno rīkot apbūves tiesību izsoli, lai atrastu panorāmas rata būvnieku Raņķa dambī, tā sauktajā Uzvaras parkā. Piedalīties izsolē būs iespējams ikvienam interesentam. Apbūves tiesības tiks piedāvātas uz 30 gadiem. Rata pieļaujamais augstums būs ne vairāk par 60 metriem.

Par panorāmas rata būvniecību Rīgā ir diskutēts daudzreiz, un dažādi investori to vēlējušies izvietot, piemēram, Esplanādē, taču atbildīgās amatpersonas uzskata, ka pilsētas vēsturiskajā centrā ratu būvēšana nebūtu pieļaujama, lai rats, kas būtu augstāks par pareizticīgo baznīcu vai Brīvības pieminekli, neaizsegtu nozīmīgos pilsētvides objektus. Toties parka teritorija 5700 m2 platībā Raņķa dambī atzīta par piemērotu šāda objekta būvniecībai.

GAREGINS, jūrnieks
Ceru, ka Uzvaras pieminekli neaiztiks. Citādi man nekādu iebildumu nav – lai būvē ratu, jo cilvēkiem vajag izklaidēties.

 

INITA, pārdevēja
Es nekad neesmu bijusi sajūsmā par parkā notiekošo, tādēļ labāk, lai tur ir panorāmas rats nekā bezjēdzība maijā pie pieminekļa.

 

TATJANA, pārdod augļus
Es domāju, ka nevajag tur būvēt panorāmas ratu, jo šai vietai ir cita nozīme. Var pilnveidot atrakciju parku Mežaparkā, lai cilvēki brauktu izklaidēties turp.

 

SARMĪTE, steidzas no veikala
Lai būvē panorāmas ratu! Parka teritorija ir liela, un piemineklim citas būves netraucē, jo tas visu teritoriju neaizņem.

 

NATĀLIJA, mājsaimniece
Ja pieminekli nenojauks, uzskatu, ka pārējo parka teritoriju izmantot atrakcijām ir pareizi. Ziemā tur ir slēpošanas trase, kāpēc lai vasarā nebūtu citas izklaides?

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.