Menu
 

Aptauja Stopiņos: Kā vērtējat Raimonda Vējoņa prezidentūru? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un Valsts prezidenta kanceleja Foto - Liene Ozola un Valsts prezidenta kanceleja

No šīs nedēļas Latvijas Republikai ir jauns Valsts prezidents – Egils Levits. Valsts prezidenta amatā stājoties Levitam, beigsies līdzšinējās valsts pirmās amatpersonas – Raimonda Vējoņa – pilnvaras. Viņš pēc pilnvaru termiņa beigām plānojot atpūsties un veltīt laiku ģimenei, – tā informēja Valsts prezidenta kanceleja.

Kā zināms, Vējonis netika pārvēlēts uz otro pilnvaru termiņu. Valsts prezidenta pienākumus viņš pildīja kopš 2015. gada 8. jūlija. Pirms tam bijis Latvijas aizsardzības ministrs, gandrīz deviņus gadus – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, kā arī Saeimas deputāts.

Svetlana, pārdevēja

Neko sliktu par Vējoni es nevaru teikt, jo viss valstī notika normas robežās. Es domāju, ka viņš savus pienākumus pildīja normāli.

Valentīna, sētniece

Lai gan prezidenta darbība mūsu dzīvi ietekmē, tomēr es īpaši nejutu viņa darbošanos. Politika mani īpaši neinteresē. Es domāju, ka viņš bija viduvējs prezidents.

Andrejs, bezdarbnieks (negrib foto)

Tādi prezidenti kā Vējonis ir pilna pasaule – sēž kabinetos un gudri runā. Uzskatu, ka prezidentam ir jābraukā pa pasauli, aktīvi jādarbojas, lai kaut ko panāktu un mainītu, kā, piemēram, to dara Tramps, Putins, Lukašenko, bet Vējonis tikai kaut ko runāja, nevis darīja.

Natālija, apkārtnes labiekārtotāja

Viņš bija viduvējs prezidents. Es to vērtēju pēc tautas dzīves līmeņa – algas mums palika tādas pašas, arī dzīves dārdzība līdzīga kā pirms viņa stāšanās amatā.

Leonīds, pensionārs

Grūti vērtēt viņa darbību tādēļ, ka prezidents jau nevada valsti. Valstī visu nosaka partijas un Saeima. Un cilvēku Vējoni nav vienkārši novērtēt, jo mums ir pārāk maz informācijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.