Menu
 

Aptauja Rīgā. Kā jūs vērtējat Valsts prezidenta Egila Levita amatā stāšanās procedūru un notikumus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Foto - Una Griškeviča un Valsts prezidenta kanceleja Foto - Una Griškeviča un Valsts prezidenta kanceleja

Jaunais Valsts prezidents Egils Levits, uzņemoties amata pienākumus, pirmdien, 8. jūlijā, Saeimas ārkārtas sēdē nodeva svinīgo solījumu. Pēc tam Levits parakstīja svinīgo solījumu, kas tiks nodots glabāšanā Valsts arhīvā, un tika atskaņota Latvijas valsts himna. Prezidents pēc tam Saeimas deputātiem teica uzrunu.

Vēlāk, uzrunā pie Brīvības pieminekļa, Prezidents norādīja, ka tēvzeme un brīvība ir vērtības, pēc kurām latviešu tauta vienmēr tiekusies. Tās ir vērtības, kas reiz tika izcīnītas, pēc tam zaudētas un tad atkal atgūtas, – sacīja prezidents. Vakarā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika inaugurācijas pasākums, kas jau iepriekš tika dažādi vērtēts gan uzaicināšanas veida, gan personāliju dēļ.

Krista, rīko pasākumus

Mani priecē Egila Levita jaunā loma mūsu valstī, jo viņš šķiet inteliģents, gudrs un uz sadarbību vērsts cilvēks. Ja iepriekš esmu skatījusies raidījumus par viņu, tad inaugurācijas ceremonijai pilnībā nesekoju, tikai izlasīju svarīgākās ziņas par šo pasākumu, jo šobrīd ļoti aktīvi gatavojos pasākumam, kas notiks nedēļas beigās.

Andrejs, dodas uz koncertu

Brīnījos, ka inaugurācija nenotika Rīgas pilī, kas ir pilnībā renovēta un kur ir lielas, šādam pasākumam piemērotas zāles. Vēl mani pārsteidza, ka visi viesi bija aicināti bez otrajām pusēm, bet bijušie prezidenti ieradās kopā ar vīriem un sievām, tādēļ tas nebija korekti. Bet noteikti tika iesākta skaista tradīcija – jaunā Valsts prezidenta uzruna cilvēkiem pie Brīvības pieminekļa.

Maija, dzīvo Liepājā

Man par šo notikumu vispār nav viedokļa, jo esmu savā pasaulē un nesekoju šim. Pēdējā laikā mani kaut kā aizvien mazāk interesē visi politiskie un sabiedrības notikumu “ūdeņi".

Sandis, dzīvo Ikšķilē

Pats neskatījos ne Levita uzrunu pie Brīvības pieminekļa, ne inaugurācijas balli Gaismas pilī, taču, spriežot pēc fotogrāfijām, tas bijis krāšņs notikums. Mana ģimene gan skatījās prezidenta runu un pēc tam teica, ka tā tiešām ir bijusi dzirdēšanas vērta. Bet jauno prezidentu es vērtēšu pēc darbiem, ne spožiem pasākumiem.

Ina, ciemojas Rīgā

Valsts prezidenta Egila Levita uzruna pie Brīvības pieminekļa šķita nopietna, tika uzsvērta Latvijas valsts un tautas labklājība. Tā bija izvēlēta ļoti atbilstoši inaugurācijas dienai, turklāt runā mijās vārdu salikums “tēvzemei un brīvībai”, kas radīja cerību labākai nākotnei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.