Menu
 

"Superbingo" – valsts prioritāte?

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saprotams, ka skaitīt naudu cita kabatā nav korekti. Taču dažreiz tā ir tikai atruna. Lai novirzītu uzmanību un liktu pašam jautātājam tā kā kaunēties. Īpaši gan kaunēties nevajadzētu, ja tā “cita kabatā” skaitāmā nauda tomēr vismaz daļēji ir mūsu nauda. Un vēl – ja šī kabata piepildās ar naudu, ko citiem saņemt ļauts ļoti ierobežoti, un šos “citus” arī kaunina (un pamatoti) par daudzu cilvēku dzīvju izpostīšanu.

Patiešām – kamēr tos citus, proti, spēļu namu un portālu īpašniekus, kaunina, tikmēr valsts akciju sabiedrības “Latvijas Loto” valdes priekšsēdētāja Maija Kubli pagājušogad algā saņēma 76 123 eiro saskaņā ar viņas Valsts ieņēmumu dienestam iesniegto amatpersonu deklarāciju. Kamēr citus kaunina, “Latvijas Loto” mājaslapā spoguļojas misijas uzraksts: “Mēs sniedzam cilvēkiem augstākās klases spēles iespēju sociāli atbildīgā veidā, kur ieguvējs ir ikviens – daļa gūst laimestus, bet visi – jauku izklaidi un apziņu, ka ar viņu līdzdalību tiek finansēti projekti, kas nozīmīgi katram no mums Latvijā”.

Neko īpaši lielu uzņēmums nodokļos nemaksā – tā iemaksas valsts budžetā veido 24% ieņēmumu. Neteiktu, ka pārmērīgi daudz. Jā, prātvēderi man var stundām skaidrot, ka, lūk, valsts uzturētais “Superbingo” nav gluži tas pats, kas briesmīgais spēļu automāts. Droši vien, ka identiski tie nav, tomēr neatstāj apziņa, ka šie valsts rīkotie dažādu formu azartspēļu atvasinājumi nemaz īsti neatbilst misijā minētajai “jaukajai izklaidei”. Arī valsts ieguvums un darba grūtības diezin vai tiešām būs adekvātas minētās kundzes vairāk nekā 6000 eiro algai mēnesī. Nav glīti to naudu cita kabatā skaitīt, bet dažreiz tomēr noderīgi.

Starp citu, Valsts kontrolieres Elitas Krūmiņas atalgojums 2018. gadā bijis 60 934 eiro. Bet Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris, ģenerālis Leonīds Kalniņš iepriekšējā gadā nopelnījis 45 680 eiro. Kas tad tie par kritērijiem amatpersonu atalgojuma noteikšanā?

Klasiķi citējot – kaut kas šajā valstī nav kārtībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.