Menu
 

Ugunsgrēkā Sējas pagastā izglābti divi cilvēki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Svētdien plkst. 8.40 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Saulkrastu novada Sējas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā – pirmā stāva dzīvoklī dega vannas istaba un virtuve 15 kvadrātmetru platībā.

Ar glābšanas masku palīdzību, ugunsdzēsēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba divus cilvēkus, un plkst. 11.14 ugunsgrēks tika likvidēts. Kā norāda VUGD, dzīvoklī bijis dūmu detektors, bet tas atradies uz plaukta ar beigušos bateriju.

Kopumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Naktī uz piektdienu Ādažu novada Kadagā bija aizdegusies dārza māja un šķūnis 40 m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts pusotras stundas laikā.

Svētdien Konkordijas ielā Jūrmalā dedzis divstāvu dzīvojamās mājas piebūves jumts 8 m2 platībā, un pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies septiņi cilvēki. Negadījums tika novērsts nepilnu divu stundu laikā.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks fiksēts ceturtdien Mārupes novada Babītes pagasta Sēbruciemā, kur 70 m2 platībā dega meža zemsedze. Vēl Saulkrastu novada Bangā dedzis šķūnis (5 m2), Stopiņu pagasta Dreiliņos – kravas automašīnas kabīne un kravas nodalījums (8 m2), Slimnīcas ielā Jūrmalā – atkritumi piecstāvu dzīvojamās mājas pagrabā (10 m2), Ropažu novada Kākciemā – sodrēji divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā, bet Sējas pagasta Pabažos – atkritumi (25 m2).

VUGD darbinieki arī sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc satiksmes negadījumiem Jelgavas ielā Olainē un Raiņa ielā Jūrmalā, kā arī aizvākuši ceļam pārkritušu koku Jūrmalā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.