Menu
 

Jūrmalas dome atbalsta pārmaiņas pašvaldības bibliotēku infrastruktūrā

  • Autors:  LETA
Asaru bibliotēka. Foto - www.facebook.com/asarubiblioteka un www.facebook.com/buldbibl Asaru bibliotēka. Foto - www.facebook.com/asarubiblioteka un www.facebook.com/buldbibl

Jūrmalas dome 18.augustā atbalstīja priekšlikumu reorganizēt Jūrmalas Centrālo bibliotēku. Lēmums paredz likvidēt Asaru bibliotēku, slēdzot to apmeklētājiem no 2022.gada 1.oktobra.

Pārmaiņas skars arī Bulduru bibliotēku, kas tiks pārvietota uz Centrālās bibliotēkas un Jūrmalas teātra telpām, lai tiktu nodrošināta bibliotēkas pakalpojumu pieejamība. Savukārt Centrālajā bibliotēkā tiks izveidota Jauniešu nodaļa, kā arī izvietots Eiropas Savienības informācijas punkts. 

Pēc abu struktūrvienību bibliotēku krājuma un inventāra izvērtēšanas vērtīgākā un izmantojamā tās krājuma un inventāra daļa tiks nodota citām Jūrmalas Centrālās bibliotēkas struktūrvienībām.

Kā aģentūrai LETA iepriekš skaidroja pašvaldībā, samazinot bibliotēkas ēku un infrastruktūras uzturēšanai nepieciešamos izdevumus, būs iespēja novirzīt tos bibliotēkas pakalpojumu uzlabošanai un attīstīšanai, bibliotēkas darbalaika pagarināšanai un pakalpojumu klāsta dažādošanai.


Bulduru bibliotēka.

Pašvaldībā norāda, ka Asaru bibliotēkas un Bulduru bibliotēkas ēkām nepieciešams kapitālais remonts. 2019.gadā tika veikta ēku tehniskā apsekošana un sagatavoti tehniskie atzinumi par ēku stāvokli un nepieciešamajiem uzlabojumiem apmeklētājiem un darbiniekiem drošai pakalpojumu sniegšanai, piemērotai ēku ekspluatācijai. Abu bibliotēku ēkām tika konstatētas vairākas nepilnības, kuras būtiski ietekmē ar ēku uzturēšanu saistītos izdevumus, kā arī mūsdienīgu pakalpojumu nodrošināšanu, tostarp ērtu vidi apmeklētājiem un darbiniekiem.

Iecerēts, ka līdz ar veiktajām pārmaiņām Jūrmalā būs piecas bibliotēku pakalpojumu sniegšanas vietas - iedzīvotāji tāpat kā līdz šim varēs saņemt pakalpojumus Jūrmalas Centrālajā bibliotēkā Dubultos un tās struktūrvienībās Bulduros, Kauguros, Slokā un Ķemeros, kur iespējams nokļūt ar pašvaldības nodrošināto bezmaksas pilsētas sabiedrisko transportu. Lai nodrošinātu Jūrmalas Centrālās bibliotēkas pakalpojumu kvalitāti, visiem bibliotekārajiem darbiniekiem darbavietas tiks saglabātas.

Pret izmaiņām iebilda atsevišķi bibliotēkas lasītāji, kuri rīkoja piketu pie Jūrmalas domes. Protesta akcijā piedalījās ap 50 cilvēku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.